Tim Cook για το RCS στο iMessage: Πάρτε στη μαμά σας iPhone

Ανένδοτος στο αίτημα της Google
08 Σεπτεμβρίου 2022 09:48
Tim Cook για το RCS στο iMessage: Πάρτε στη μαμά σας iPhone

Η Google πιέζει με κάθε τρόπο την Apple να υιοθετήσει το RCS πρωτόκολλο στα μηνύματα γραπτού κειμένου, έτσι ώστε να καταργηθεί η διάκριση των κειμένων σε πράσινη φυσαλίδα στο iMessage όταν προέρχονται από συσκευή Android. Ο Tim Cook όμως είναι ανένδοτος και απέρριψε την πρόταση.

Δεν ακούω τους χρήστες μας να μας ζητούν να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα. Αντιθέτως θα ήθελα να σας κάνω εσάς να αγοράσετε ένα iPhone.

Όταν ο δημοσιογράφος του Vox Media, LiQuan Hunt εξέφρασε το παράπονό του πως η μητέρα του δεν μπορεί να δει τα videos που της στέλνει λόγω αυτής της ασυμβατότητας, η απάντηση του Cook ήταν ξεκάθαρη.

Αγόρασε στη μαμά σου ένα iPhone.

Το θέμα του χρώματος της φυσαλίδας που ξεχωρίζει iPhone και Android χρήστες μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, η Google όμως έχει αφιερώσει μία ολόκληρη καμπάνια για να πιέσει την Apple να υιοθετήσει το RCS, κάτι που η Apple δε φαίνεται διατεθειμένη να κάνει καθώς θέλει να κρατήσει τους χρήστες της στο κλειστό οικοσύστημά της. Όπως είχε αναφέρει άλλωστε και ο Αντιπρόεδρος Λογισμικού της Apple, Graig Federighi, σε email που είχε δημοσιευθεί στη δίκη της Epic:

Το iMessage στο Android θα αφαιρούσε απλά το εμπόδιο να δώσουν οικογένειες που χρησιμοποιούν iPhones στα παιδιά τους Android τηλέφωνα.