iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max: Γνωρίστε τα με notch που αλλάζει σχήμα και 48MP κάμερα

Η Apple μετέτρεψε το notch σε πλεονέκτημα και με μεγάλη αναβάθμιση στις κάμερες
07 Σεπτεμβρίου 2022 20:58
iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max: Γνωρίστε τα με notch που αλλάζει σχήμα και 48MP κάμερα

Η Apple ανακοίνωσε στο καθιερωμένο event του Σεπτεμβρίου τα νέα Pro μοντέλα της σειράς iPhone 14. Γνωρίστε λοιπόν, τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, τα οποία έρχονται σε μεγέθη των 6.1 και 6.7 ιντσών αντίστοιχα, με notch που...αλλάζει σχήμα, Always-On οθόνη και αρκετά βελτιωμένη κάμερα στα 48MP πλέον. 

Αρχικά, είναι τα μοναδικά iPhone νέας γενιάς που ενσωματώνουν το καινούργιο και πανίσχυρο A16 Bionic chip, το οποίο είναι κατά 40% γρηγορότερο από τον ανταγωνισμό.

Πηγαίνοντας στην οθόνη, η Super Retina XDR με ProMotion οθόνη διαθέτει την υψηλότερη φωτεινότητα από κάθε άλλο smartphone αγγίζοντας τα 2.000 nits και τα 1600 σε HDR λειτουργία, ενώ ενσωματώνει για πρώτη φορά Always-On τεχνολογία. Αυτό επιτρέπει στο "notch" να μεταμορφώνεται ανάλογα την περίσταση και την ειδοποίηση που θέλει να προβάλλει, σε μια λειτουργία που η Apple την ονομάζει "Dynamic Island".

Και ναι, όπως έλεγαν οι φήμες, τα Pro μοντέλα φέρουν το νέο μικρότερο notch σε σχήμα "χαπιού"

 

Άλλη μια υπόσχεση της Apple είναι πως τα iPhone 14 Pro/ Pro Max είναι κατασκευασμένα πιο ανθεκτικά από ποτέ με κεραμική επίστρωση (Ceramic Shield το λέει) στο γυαλί της οθόνης, κάτι που προσφέρει δυνατότερη προστασία από κάθε άλλο γυαλί σε smartphone, καθώς και από πιτσιλιές, ατυχήματα με νερό και αντοχή στη σκόνη. 

Δυο φορές καλύτερη κάμερα σε όλα από τον προκάτοχό του

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Apple αναβαθμίζει πλήρως την ανάλυση της κάμερας των iPhone και έτσι τα 14 Pro/Pro Max θα φέρουν quad-pixel αισθητήρα ανάλυσης 48MP. 

Χάρη στην Photonic Engine, οι νέες κάμερες καταφέρνουν x2 βελτίωση σε οποιαδήποτε είδους και συνθήκης low light φωτογραφίας, ενώ αναβαθμίζει το flash για να είναι διπλά πιο φωτεινό από πέρυσι. Στην telephoto κάμερα το οπτικό ζουμ φτάνει πλέον το x3. Όλες οι κάμερές του μπροστινές και οπίσθιες, γενικότερα, φέρουν διπλάσια καλύτερη απόδοση σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. 

Τώρα στο βίντεο, τα Pro έχουν το action mode για καταγραφή με απόλυτα σταθερό κάδρο, ενώ το Cinematic Mode βελτιώνεται με καταγραφή στα κινηματογραφικά στάνταρ των 4Κ/30fps και 4K/24fps. 

Δείτε δείγματα της κάμερας των iPhone 14 Pro: 

Φυσικά, όπως τόνισε για ακόμη μια φορά η Apple στην παρουσίαση, αποδίδει μπαταρία που διαρκεί "ολόκληρη ημέρα", μια υπόσχεση που κρατάει σε κάθε νέα της κυκλοφορία τα τελευταία χρόνια. 

Θα μπορεί να χρησιμοποιεί δορυφορική σύνδεση για να μην χαθείτε ποτέ σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Την ίδια ανίχνευση υψηλών G δυνάμεων που έχουν τα νέα Watch Series 8/ Ultra ενσωματώνει επίσης το iPhone 14 Pro, σε καταστάσεις όπως π.χ. εάν βρεθείτε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα να καλέσει αυτόματα για βοήθεια. 

Πότε κυκλοφορούν τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max; 

Η κυκλοφορία των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου ξεκινώντας από τα $999 και τα $1099 αντίστοιχα.

Τα διαθέσιμα χρώματα θα είναι Deep Purple (Μωβ), Silver (Ασημί), Gold (Χρυσό) και Space Black (Μαύρο). 

Μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες θα μάθουμε πότε και σε ποια τιμή θα διατεθούν στην ελληνική αγορά και θα σας ενημερώσουμε αναλόγως.