Apple iPhone 14 και iPhone 14 Plus: Η νέα γενιά έφτασε με μεγαλύτερες οθόνες και αναβαθμισμένες κάμερες

Η νέα γενιά αποκαλύφθηκε και επίσημα
07 Σεπτεμβρίου 2022 21:28
Apple iPhone 14 και iPhone 14 Plus: Η νέα γενιά έφτασε με μεγαλύτερες οθόνες και αναβαθμισμένες κάμερες

Μπορεί το μεγάλο Far Out event της Apple να ξεκίνησε με την παρουσίαση των ολοκαίνουργιων Apple Watch, ωστόσο από την παρουσίαση δε θα μπορούσε να λείπει το iPhone 14.

Η οθόνη του iPhone 14 και του iPhone 14 Plus:

Τα νέα βασικά μοντέλα είναι το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus. Αυτό σημαίνει πως όσοι θέλουν μεγαλύτερη οθόνη δε θα χρειαστεί υποχρεωτικά να καταφύγουν στην Pro σειρά, όπως συνέβαινε πέρυσι με το iPhone 13 Pro Max.

Το iPhone 14 θα έχει οθόνη 6.1 ιντσών, ενώ το ολοκαίνουργιο iPhone 14 Plus θα έρχεται με οθόνη 6.7 ιντσών. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε ένα custom OLED panel από την Apple, το οποίο έχει 1200 nits φωτεινότητα και 2,000,000:1 λόγο αντίθεσης. Παράλληλα, υποστηρίζονται οι Dolby Vision, HDR10 και HLG τεχνολογίες, ενώ μιας και μιλάμε για Super Retina XDR οθόνη, η Apple υπόσχεται και True Tone χρώματα.

Περνώντας στο εσωτερικό, η Apple τονίζει πως έχει αλλάξει τον σχεδιασμό του hardware, για αποτελεσματικότερη ψύξη και κατά συνέπεια και καλύτερη απόδοση. Ωστόσο, ο επεξεργαστής των iPhone 14 και iPhone 14 Plus θα είναι για άλλη μια χρονιά ο A15 Bionic, ο οποίος υπήρχε και στις περσινές συσκευές της εταιρίας.

Η κάμερα του iPhone 14 και του iPhone 14 Plus:

Βέβαια, το ίδιο δεν ισχύει για την κάμερα, η οποία είναι σημαντικά βελτιωμένη. Συγκεκριμένα, έχουμε μια νέα κεντρική κάμερα των 12MP, με μεγαλύτερο αισθητήρα, μεγαλύτερα 1.9μm pixels και aperture f/1,5. Αυτός ο νέος αισθητήρας συνοδεύεται και από μια τρομερά αναβαθμισμένη software υποδομή, τη λεγόμενη Photonic Engine. Κάπως έτσι, το iPhone 14 υπόσχεται πιο φωτεινά χρώματα, χάρη στο νέο software pipeline που βελτιώνει κάθε κάμερα, με έως και δύο φορές καλύτερες φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού με την μπροστινή, δύο φορές καλύτερες με την ultra wide και δυόμιση φορές με την κεντρική. Πέρα από τις low-light φωτογραφίες βέβαια, η Apple υπόσχεται καλύτερα αποτελέσματα σε όλο το φάσμα των συνθηκών φωτισμού.

Σημαντικά βελτιωμένη είναι και η μπροστινή TrueDepth κάμερα, η οποία για πρώτη φορά έρχεται με autofocus για καλύτερες selfies και group selfies. Τέλος, το βίντεο είναι καλύτερο από ποτέ, με τη νέα μεγάλη προσθήκη για φέτος να είναι το βελτιωμένο stabilization και ειδικότερα το Action Mode, το οποίο υπόσχεται σταθερό βίντεο, σχεδόν σα να χρησιμοποιείται gimbal.

Περνώντας στα της συνδεσιμότητας, τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus θα έρχονται με δυνατότητα χρήσης 5G δικτύων, ενώ η Apple θα επιτρέπει για πρώτη φορά στους χρήστες και την αποθήκευση πολλαπλών eSIMs. Έτσι, τα αμερικανικά μοντέλα δε θα έχουν καν sim tray για φυσικές κάρτες SIM.

Τέλος, τα νέα iPhone 14 θα φέρουν και μερικά νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Το πρώτο από αυτά είναι το crash detection για την ανίχνευση τρακαρισμάτων, το οποίο θα ενσωματώνεται και στα ολοκαίνουργια Apple Watch μοντέλα. Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι η δυνατότητα αποστολής επειγόντων SOS μνημάτων μέσω δορυφόρου, για επικοινωνία έκτακτης ανάγκης ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει κάλυψη του τυπικού δικτύου τηλεπικοινωνιών. Η εν λόγω υπηρεσία θα προσφέρεται δωρεάν για δύο χρόνια με κάθε iPhone 14.

Τα βασικά χαρακτηρίστηκα του iPhone 14 και του iPhone 14 Plus:

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ένα infographic που περιγράφει συνοπτικά όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων iPhone 14 μοντέλων.

Η τιμή του iPhone 14 και του iPhone 14 Plus:

Όσον αφορά την αμερικανική αγορά, οι τιμές των iPhone 14 και iPhone 14 Plus θα διαμορφώνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Επομένως:

Το iPhone 14 θα ξεκινά από τα $799.

Το iPhone 14 Plus θα ξεκινά από τα $899.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 14 και του iPhone 14 Plus

Το iPhone 14 θα έρθει πρώτο στην αγορά και έτσι θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Το iPhone 14 θα ακολουθήσει αμέσως μετά και έτσι θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου.

Tags: