Google Maps: Οι φιλικές προς το περιβάλλον διαδρομές έρχονται στην Ευρώπη

Μεγάλη αναβάθμιση της εφαρμογής
07 Σεπτεμβρίου 2022 10:47
Google Maps: Οι φιλικές προς το περιβάλλον διαδρομές έρχονται στην Ευρώπη

Εδώ και ένα χρόνο περίπου στις ΗΠΑ και στον Καναδά, είναι διαθέσιμες οι φιλικές προς το περιβάλλον διαδρομές στην εφαρμογή Google Maps. Τώρα, γίνονται διαθέσιμες και στην Ευρώπη και θα επιτρέπουν την επιλογή διαδρομής η οποία θα λαμβάνει υπόψη την αποφυγή της κίνησης και την κατανάλωση του οχήματός σας ανάλογα με τον τύπο του, βενζίνη, πετρέλαιο, υβριδικό και ηλεκτρικό. Αξίζει να αναφερθεί πως για τα ηλεκτρικά, οι διαδρομές δεν περιλαμβάνουν στάσεις για φόρτιση.

Πολλές φορές οι διαδρομές αυτές δεν είναι οι γρηγορότερες, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε ποια είναι η προτεραιότητά σας. Όταν η διαφορά χρόνου μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας είναι πολύ μικρή, το σύστημα θα επιλέγει αυτόματα αυτήν που είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Όπως με όλες τις αναβαθμίσεις της Google, θα δείτε το νέο χαρακτηριστικό σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μπορείτε να δείτε αν η νέα δυνατότητα έχει προστεθεί στην εφαρμογή σας από τις Ρυθμίσεις του Google Maps, επιλέγοντας Navigation Options και έπειτα Route Options. Εκεί θα πρέπει να δείτε τη νέα επιλογή Prefer fuel-efficient routes.