Hackers ισχυρίζονται ότι παραβίασαν το TikTok και η εταιρία αρνείται πως συνέβη

Υποστηρίζουν ότι προκάλεσαν σοβαρό κενό ασφαλείας και έκλεψαν δεδομένα
05 Σεπτεμβρίου 2022 22:56
Hackers ισχυρίζονται ότι παραβίασαν το TikTok και η εταιρία αρνείται πως συνέβη

Μπροστά σε ένα πιθανό μεγάλο χακάρισμα ίσως να βρίσκεται το TikTok, καθώς έγιναν αναρτήσεις σε hacking forums που ισχυρίστηκαν ότι έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής, καθώς και τα στοιχεία λογαριασμών δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Το TikTok αναγκάστηκε να εκδόσει σχετική ανακοίνωση αφότου πήρε διαστάσεις στα social media και ουσιαστικά αρνήθηκε τα όσα ισχυρίζονται οι χάκερς

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter, η εταιρεία ανέφερε ότι "δεν βρήκε κανένα στοιχείο παραβίασης", μετά από έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης στο βρετανικό Bloomberg ότι ο υποτιθέμενος πηγαίος κώδικας που δημοσιεύτηκε από τους χάκερ "δεν σχετίζεται καθόλου με τον πηγαίο κώδικα του backend του TikTok". 

Οι ισχυρισμοί περί χακαρίσματος είχαν κυκλοφορήσει στα σοκάκια της κοινότητας της κυβερνοασφάλειας, μετά από μια δημοσίευση σε ένα φόρουμ hacking που ισχυριζόταν ότι είχε στην κατοχή του μια βάση δεδομένων με περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια καταχωρήσεις που αφορούσαν λογαριασμούς TikTok και WeChat. Η εν λόγω ομάδα χάκερ ισχυρίστηκε ότι απέκτησε δεδομένα του TikTok από έναν ανασφαλή διακομιστή cloud.

Η είδηση αυτή έρχεται στον απόηχο πως ερευνητές ασφαλείας της Microsoft βρήκαν μια υψηλού κινδύνου ευπάθεια στην Android εφαρμογή του TikTok, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα εκατομμυρίων λογαριασμών. 

Tags: