Το HUAWEI Mate 50 θα έχει μεταβαλλόμενο διάφραγμα στην κάμερα

Με κλείστρο έξι μερών
05 Σεπτεμβρίου 2022 10:43
Το HUAWEI Mate 50 θα έχει μεταβαλλόμενο διάφραγμα στην κάμερα

Λίγο πριν την παρουσίαση του HUAWEI Mate 50, η εταιρία επιβεβαίωσε πως η επερχόμενη ναυαρχίδα της θα περιλαμβάνει μεταβαλλόμενο διάφραγμα στην κάμερα.

Σχεδόν όλα τα smartphones σήμερα διαθέτουν σταθερό διάφραγμα ή στη σπάνια περίπτωση που έχουν μεταβλητό, υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης μόνο μεταξύ δύο σημείων. Οι φήμες για τα Mate 50 κάνουν λόγο για ένα πλήρως μεταβαλλόμενο διάφραγμα με κλείστρο έξι μερών, το οποίο θα προσφέρει στο χρήστη από f/1.4 έως f/4.

Αυτό θα επιτρέψει στο χρήστη τον απόλυτο έλεγχο του βάθους πεδίου, αλλά θα προσφέρει και στην κάμερα τη μείωση της ταχύτητας του κλείστρου χωρίς να υπερ-φωτίζεται η εικόνα. Αυτό θα έχει θεωρητικά ως αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση επιδόσεων στον τομέα του βίντεο ειδικότερα.

Από αυτά που ξέρουμε έως τώρα από διαρροές, το Mate 50 Pro θα έρθει με κύρια κάμερα 50MP (IMX766), ultra-wide 13MP (IMX688), ασπρόμαυρο αισθητήρα 40MP (IMX600) και telephoto τύπου περισκοπίου 64MP (OV64B). Τις κάμερες θα συνοδεύει η τεχνολογία XMAGE της HUAWEI για την επεξεργασία εικόνας η οποία θα ελέγχεται από μία NPU της HiSilicon.