Η Samsung επιβεβαίωσε παραβίαση των συστημάτων της από hackers  

Δεδομένα πελατών στα χέρια των hackers

Η Samsung επιβεβαίωσε παραβίαση των συστημάτων της από hackers

Η Samsung αποκάλυψε πως hackers απέκτησαν προσωπικές πληροφορίες πελατών παραβιάζοντας τα συστήματά της. Οι πληροφορίες συμπεριλαμβάνουν ονόματα, τηλέφωνα, mails, ημερομηνίες γεννήσεων και πληροφορίες από την εγγραφή συσκευών, τονίζει όμως πως δεν κινδύνεψαν ΑΦΜ και αριθμοί πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Δεν έγινε γνωστός ο αριθμός των χρηστών που επηρεάστηκαν, ενώ μερικοί ειδοποιούνται μέσω e-mail.

Η παραβίαση έλαβε χώρα όταν κάποιος απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα της εταιρίας στα τέλη Ιουλίου. Το μέγεθος της ζημιάς αποκαλύφθηκε στις αρχές Αυγούστου και έκτοτε η εταιρία πήρε μέτρα για να ασφαλίσει τα συστήματά της, ενώ συνεργάστηκε με εταιρία κυβερνοασφάλειας και με τις Αρχές.

Η Samsung καθησυχάζει τους χρήστες της λέγοντας  πως δε χρειάζεται να προβούν σε κάποιες ενέργειες, σύμφωνα με τα όσα έχει μάθει έως τώρα από την έρευνά της. Ωστόσο προτείνει στους χρήστες να είναι προσεκτικοί αν λάβουν περίεργα emails και να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους για ύποπτες δραστηριότητες.

Είμαστε δεσμευμένοι στο να προστατέψουμε την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των πελατών μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για να αναπτύξουμε και να ενσωματώσουμε άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα για να βελτιώσουμε περαιτέρω την ασφάλεια των συστημάτων μας.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που παραβιάζονται τα συστήματα της Samsung, αφού μία προηγούμενη παραβίαση νωρίτερα μέσα στη χρονιά εξέθεσε τον πηγαίο κώδικα των Galaxy συσκευών.

Ροη ειδησεων