Το TikTok θέλει απεγνωσμένα την τοποθεσία σας και βρήκε πώς θα το κάνει

Δοκιμάζει ένα ολοκαίνουργιου τύπου feed
24 Αυγούστου 2022 21:36
Το TikTok θέλει απεγνωσμένα την τοποθεσία σας και βρήκε πώς θα το κάνει

To TikTok είναι πλέον το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη -ειδικά στις νεαρές ηλικίες- και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που εδραιωμένες δυνάμεις όπως το Instagram το αντιγράφουν συνεχώς. Τώρα το TikTok φαίνεται να θέλει απεγνωσμένα την τοποθεσία σας και βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να τα καταφέρει χωρίς να ιδρώσει. 

Σύμφωνα με διάφορα μέσα του εξωτερικού το TikTok δοκιμάζει ένα νέο, τρίτο κατά σειρά, feed στην εφαρμογή του που θα ονομάζεται "Nearby". Και όπως υποδηλώνει το όνομά του θα εμφανίζει περιεχόμενο από χρήστες που είναι σχετικά κοντά με εσάς βάσει της τοποθεσίας σας. 

Το εν λόγω χαρακτηριστικό βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών προς το παρόν στην νοτιοανατολική Ασία, με τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στην καρτέλα Nearby πέραν των εδραιωμένων "For You" και "Following". 

Βέβαια η δοκιμές δεν σταματούν εκεί καθώς εκπρόσωπος του TikTok, μίλησε στο TechCrunch και ανέφερε ότι το Nearby feed αποτελεί και μια δοκιμαστική περίοδο για ένα χαρακτηριστικό που θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να "ταγκάρουν" την τοποθεσία τους.

Κοινώς να προστεθεί το αυτοκόλλητο ή η "πινέζα" της τοποθεσίας που τραβήχτηκε το εκάστοτε TikTok. Μάλιστα το συγκεκριμένο σίγουρα θα διατεθεί σταδιακά σε όλους τους χρήστες. Ουσιαστικά εδώ το TikTok "κλέβει" το χαρακτηριστικό "photo map" του Instagram και το Snap map του Snapchat που λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. 

Tags: