O Elon Musk αποκάλυψε πότε θα γίνει η ενημέρωση για την πρόοδο του Neuralink

Φυσικά το έκανε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter
23 Αυγούστου 2022 09:59
O Elon Musk αποκάλυψε πότε θα γίνει η ενημέρωση για την πρόοδο του Neuralink

O Elon Musk πέρα από τις Tesla και SpaceX διατηρεί κι άλλες επιχειρήσεις με πρωτοπόρες ιδέες και projects, όπως τη Neuralink, η οποία αναπτύσσει μια διεπαφή υπολογιστή-ανθρώπου μέσω ηλεκτρονικού εμφυτεύματος στον εγκέφαλο

Τώρα μέσα από το Twitter λογαριασμό του, όπως συνηθίζει άλλωστε, ενημέρωσε τους ακόλουθούς του για το πότε θα αποκαλύψει τη νεότερη πρόοδο του πολυαναμενόμενου chip εγκεφάλου της Neuralink. 

Στην παρουσίαση που θα έχει και κάποιο κομμάτι επίδειξης θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου, που συμπίπτει με το Halloween στις ΗΠΑ, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε εάν είναι κάποια μακάβρια σύμπτωση. 

 

 

Ο πιο πλούσιος άνδρας του πλανήτη σχεδιάζει λοιπόν να ενημερώσει το κοινό για την πρόοδο που έχει κάνει το εν λόγω εμφύτευμα που θα επιτρέπει στον χρήστη του να μετατρέπει τις σκέψεις σε πράξεις, όπως το να πληκτρολογεί, να πατάει κουμπιά ή να χειρίζεται το ποντίκι ή κάποιο χειριστήριο. Όλα αυτά είναι μόνο η αρχή καθώς μελλοντικά αυτό μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα των ανθρώπων. 

Για να εμφυτευθεί όμως το Neuralink θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να υποβληθεί σε εγχείρηση, κάτι που το αντίπαλο δέος της Synchron, η οποία επίσης αναπτύσσει ένα παρόμοιο interface μηχανής-ανθρώπου, δεν απαιτεί καμία ειδική επέμβαση. Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του Reuters, λέγεται ότι ο Musk προσέγγισε τη Synchron με σκοπό να επενδύσει σε αυτήν. 

H Synchron μάλιστα έχει λάβει την έγκριση της FDA (Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ) από πέρυσι, κάτι που λείπει επίσης από το Neuralink. Ο Musk έχει δηλώσει επίσης ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους θα ξεκινήσουν εντός του 2023. 

Τελευταία φορά που μάθαμε για το Neuralink το είδαμε να λειτουργεί σε ένα γουρούνι, αλλά και σε έναν πίθηκο που έπαιξε pong με το μυαλό του