Η Apple θα φέρει διαφημίσεις στους Χάρτες της από την επόμενη χρονιά

Στη μπάρα αναζήτησης
22 Αυγούστου 2022 11:14
Η Apple θα φέρει διαφημίσεις στους Χάρτες της από την επόμενη χρονιά

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μία είδηση από το Bloomberg, η οποία αφορά για άλλη μια φορά την Apple και της υπηρεσίες της. Συγκεκριμένα, ο Mark Gurman αναφέρει ότι η Apple έχει ως στόχο από την επόμενη χρονιά να φέρει διαφημίσεις στους Χάρτες της (Maps) για το iPhone.

Αυτή η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το “Power On” newsletter και αναφέρει τα εξής:

Πιστεύω ότι οι εργασίες για την κυκλοφορία διαφημίσεων στην εφαρμογή Apple Maps έχουν ήδη ξεκινήσει και θα αρχίσουμε να τις βλέπουμε να εφαρμόζονται κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά.

Οι διαφημίσεις στους Χάρτες της Apple μάλλον δε θα είναι οι παραδοσιακές διαφημίσεις με banners που βλέπετε σε διάφορες σελίδες, αλλά μάλλον επί πληρωμή αναζητήσεις στο search bar της εφαρμογής. Παραδείγματος χάρη, μία αλυσίδα με fast food θα μπορούσε να πληρώσει την Apple για να εμφανίζεται στην κορυφή των αναζητήσεων στους Χάρτες, όταν ένας χρήστης κάνει μια αναζήτηση με λέξεις όπως «πατάτες» ή «μπέργκερ».

Πολλές υπηρεσίες έχουν τέτοιου είδους διαφημίσεις μέσα στην αναζήτηση (στο search bar δηλαδή) των Χαρτών, όπως η Google, τα Waze και Yelp.

Η Apple εμφανίζει ήδη διαφημίσεις στη μπάρα αναζήτησης του App Store, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να πληρώνουν για να προωθήσουν τις εφαρμογές τους σε χρήστες που αναζητούν σχετικές λέξεις-κλειδιά.

Tags: