James Webb: Κατέγραψε την μεγαλύτερη φωτογραφία του σύμπαντος μέχρι σήμερα (ΦΩΤΟ)

Το ισχυρότερο τηλεσκόπιο της NASA δείχνει τα δόντια του
21 Αυγούστου 2022 11:20
James Webb: Κατέγραψε την μεγαλύτερη φωτογραφία του σύμπαντος μέχρι σήμερα (ΦΩΤΟ)

Το ισχυρότερο τηλεσκόπιο της NASA και της ανθρωπότητας συνεχίζει να μας τροφοδοτεί με απίθανες εικόνες από το διάστημα.

Για ακόμη μια φορά το τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε μια εντυπωσιακή φωτογραφία, όπου η διεθνής ομάδα ερευνητών του υποστηρίζει πως είναι η μεγαλύτερη εικόνα του σύμπαντός μας που έχει καταγραφεί ποτέ

Πάνω από 100 επιστήμονες από 19 ιδρύματα όλου του κόσμου χρησιμοποίησαν τους αισθητήρες και τα όργανα του James Webb Space Telescope, συγκεντρώνοντας έναν τεράστιο όγκο δεδομένων για το σύμπαν. Πρόκειται για την Cosmic Evolution Early Release Science Study (CEERS), η οποία έδωσε τώρα στη δημοσιότητα την εικόνα.

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία: 

Χαρακτηριστικά για τη συλλογή τω νδεδομένων χρησιμοποιήθηκαν η κάμερα εγγύς υπερύθρου του Webb (NIRCam), ο φασματογράφος εγγύς υπερύθρου (NIRSpec) και το όργανο μέσου υπερύθρου (MIRI. Όλα αυτά μετά ενώθηκαν για να σχηματίσουν αυτό το απίθανο "ψηφιδωτό". 

Από την πληθώρα των γαλαξιών που καταγράφηκαν στις εικόνες, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε έξι συγκεκριμένους γαλαξίες. Έναν μπλε σπειροειδή γαλαξία, μερικούς ελλειπτικούς γαλαξίες, έναν γαλαξία με το παρατσούκλι Pac-Man -προφανώς επειδή το σχήμα του μοιάζει, και γαλαξίες που είναι εξαιρετικά παλιοί και χρονολογούνται πριν από περίπου 9 δισεκατομμύρια χρόνια.