BeReal: Η νέα αντι-Instagram εφαρμογή θέλει τον πραγματικό εαυτό σας

Όχι στημένα, επεξεργασμένα posts
21 Αυγούστου 2022 12:36
BeReal: Η νέα αντι-Instagram εφαρμογή θέλει τον πραγματικό εαυτό σας

Μία νέα social εφαρμογή κερδίζει ολοένα και περισσότερους χρήστες. Η BeReal χαρακτηρίζεται και ως αντι-Instagram, αφού σε αντίθεση με το Instagram που είναι γεμάτο posts προσεκτικά επεξεργασμένα που δείχνουν ανθρώπους στις καλύτερες στιγμές τους, η BeReal θέλει να αναρτάτε τον πραγματικό εαυτό σας σε μία πραγματική στιγμή της ημέρας.

Αυτό το καταφέρνει στέλνοντας μία ειδοποίηση σε μία τυχαία στιγμή της ημέρας για να αναρτάτε περιεχόμενο με την προτροπή “time to BeReal”. Οι χρήστες τότε πρέπει να ανεβάσουν εκείνη τη στιγμή (μέσα σε δύο λεπτά από το άνοιγμα της ειδοποίησης) αυτό που κάνουν, όπου κι αν βρίσκονται. Μάλιστα, δεν μπορείτε να δείτε posts από άλλους, αν δεν ανεβάσετε δικό σας post. Η κάμερα της εφαρμογής καταγράφει ταυτόχρονα μία δική σας selfie και μία φωτογραφία από την κύρια κάμερα του τηλεφώνου.

 

Σε αντίθεση με το Instagram όπου μπορεί να βλέπετε stories από ένα σαββατόβραδο όπου όλοι στο feed σας φαίνονται να είναι έξω με φίλους και να διασκεδάζουν και εσείς μπορεί να είστε στον καναπέ με πιτζάμες νιώθοντας η εξαίρεση, το BeReal έρχεται να σας θυμίσει πως δεν είστε οι μόνοι.

Δε λείπουν φυσικά και αυτοί που προσπαθούν να εξαπατήσουν το σύστημα, αγνοώντας την ειδοποίηση μέχρι να κάνουν κάτι που θεωρούν πως αξίζει να το ανεβάσουν. Ωστόσο όσοι συμμετέχουν στο BeReal το κάνουν συμφωνώντας σε ένα άτυπο “κοινωνικό συμβόλαιο” πως θα ανεβάζουν τον πραγματικό εαυτό τους. Εξάλλου ο λόγος που κατέβασαν την εφαρμογή, είναι επειδή βαρέθηκαν τον ψεύτικο κόσμο του Instagram…

Οι χρήστες της BeReal δε φοβούνται να δείξουν τον μερικές φορές άσχημο, βαρετό εαυτό τους κι αυτό επειδή παίρνουν θάρρος από όλους τους άλλους που κάνουν το ίδιο. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν η εφαρμογή μπορεί να αντισταθεί στην ανάγκη των ανθρώπων να δείχνουν μία βελτιωμένη, πολλές φορές ψεύτικη εικόνα του εαυτού τους στους άλλους.

Εξάλλου, η BeReal απευθύνεται μόνο σε εσάς και τους φίλους σας και όπως αναφέρει στην περιγραφή της:

Η BeReal δε θα σας κάνει διάσημους. Αν θέλετε να γίνετε influencers μπορείτε να μείνετε στο TikTok και στο Instagram. Δε μας νοιάζει αν έχετε εκατομμύρια ακολούθους ή αν είστε verified