ΦΗΜΗ: Ο Intel Core i9-13900K θα έχει “extreme mode” με κατανάλωση 350W!

Το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε ορισμένες μόνο μητρικές
19 Αυγούστου 2022 23:21
ΦΗΜΗ: Ο Intel Core i9-13900K θα έχει “extreme mode” με κατανάλωση 350W!

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φήμες, η Intel θα ανακοινώσει και επίσημα την κυκλοφορία των 13ης γενιάς "Raptor Lake" επεξεργαστών της σε μόλις μερικές εβδομάδες και έτσι μια νέα διαρροή έρχεται να αποκαλύψει τώρα ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό τους.

Συγκεκριμένα, φημολογείται πως η ναυαρχίδα της σειράς, ο Core i9-13900K θα έχει ένα "extreme performance mode", το οποίο θα μπορεί να ενεργοποιηθεί σε ορισμένες μόνο μητρικές της 700 σειράς και θα επιτρέπει στο chip να καταναλώσει 350W ηλεκτρικής ενέργειας! Αυτό σημαίνει πως οι overclocking δυνατότητες του CPU θα είναι το λιγότερο εντυπωσιακές και αν πράγματι οι πληροφορίες του ProHardver ισχύουν, δεν είναι απίθανο να δούμε μέχρι και ρεκόρ να καταρρίπτονται.

Φυσικά, αυτό το mode δεν απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, αφού το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα απαιτεί πολύ στιβαρό σύστημα ψύξης. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως στο παρελθόν σας είχαμε ενημερώσει και για άλλες αντίστοιχες διαρροές που ήθελαν pre-release εκδόση ενός chip της 13ης γενιάς να πιάνει με άνεση σε overclocking τα 6Ghz. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Τέλος, να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής επίσημα, η 13η γενιάς της Intel θα προσφέρει έως και «διψήφια» αύξηση απόδοσης, με τους επεξεργαστές της να έρχονται με έως και 24 πυρήνες και 32 threads και «βελτιωμένα» oveclocking χαρακτηριστικά.

Αν οι φήμες ευσταθούν, η Intel αναμένεται να αποκαλύψει τα πάντα επίσημα στις 27 Σεπτεμβρίου. Φυσικά, για όλες τις ανακοινώσεις της μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.