Τα ανατριχιαστικά ρομπότ Ameca μπορούν τώρα να κάνουν περισσότερες εκφράσεις (ΒΙΝΤΕΟ)  

Δείτε το νέο βίντεο της Engineered Arts

Τα ανατριχιαστικά ρομπότ Ameca μπορούν τώρα να κάνουν περισσότερες εκφράσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμάστε τα ανθρωπόμορφα ρομπότ Ameca που τον Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς είχαν γίνει viral, χάρη στις εξαιρετικά ρεαλιστικές κινήσεις τους και στις εκφράσεις των προσώπων τους; Τώρα, η βρετανική εταιρία που τα κατασκευάζει έκανε γνωστό πως η ανάπτυξη προχωρά ομαλά και έτσι τα Ameca μπορούν να μιμηθούν ακόμη περισσότερες ανθρώπινες εκφράσεις!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, από την παρουσίαση των ρομπότ στη φετινή CES μέχρι σήμερα, έχουν αποκτήσει ακόμη 12 πρόσθετα μηχανικά τμήματα πίσω από το πρόσωπό τους, τα οποία τους επιτρέπουν όχι απλά να μιμηθούν περισσότερες ανθρώπινες εκφράσεις, αλλά και να αλλάζουν μεταξύ αυτών ακόμη πιο γρήγορα. Να σας υπενθυμίσουμε πως ήδη τα Ameca είχαν τη δυνατότητα να χαμογελούν, να μοιάζουν εκνευρισμένα, σα να σκέφτονται ή σα να έχουν δει κάτι εντυπωσιακό.

Πλέον τα εντυπωσιακά ρομπότ είναι σε θέση να συνδυάσουν χειρονομίες με διάφορες εκφράσεις του προσώπου για να μιμηθούν για παράδειγμα το ανθρώπινο χασμουρητό, να ανασηκώσουν τους ώμους τους, να δείξουν κάτι, να χαιρετήσουν, να μείνουν με το στόμα ανοιχτό, να κλείσουν το μάτι, καθώς και πολλές ακόμη ανθρώπινες συνήθειες. Το hardware των Ameca περιλαμβάνει και αισθητήρες που μπορούν να παρακολουθούν την κίνηση σε ολόκληρο το δωμάτιο που βρίσκονται, με κάμερες και στα δύο μάτια τους και μια κάμερα υψηλής ανάλυσης τοποθετημένη στο στήθος τους.

Τέλος, διαθέτουν και τεχνολογία ανίχνευσης χεριών, αλγόριθμο αναγνώρισης φωνής και πολλές άλλες τεχνολογίες, αφού στόχος της Engineered Arts είναι να αγγίξει νέα ορόσημα όσον αφορά την αλληλεπίδραση των ανθρώπων και των μηχανών.

Βέβαια, είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, μιας και το βίντεο που ακολουθεί «μιλά» από μόνο του.

Ροη ειδησεων