Το internet έχει πεθάνει στο δούλεμα τον Mark Zuckerberg για αυτή την εικόνα του metaverse

Η οποία μάλλον δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση
18 Αυγούστου 2022 09:17
Το internet έχει πεθάνει στο δούλεμα τον Mark Zuckerberg για αυτή την εικόνα του metaverse

Πριν μερικές ώρες ο Mark Zuckerberg έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας μια νέα φωτογραφία από την βασική metaverse εφαρμογή του Meta, το Horizon Worlds, για να επισημάνει πως είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ισπανία και στη Γαλλία.

Βέβαια, η δημοσίευση του δισεκατομμυριούχου μάλλον είχε αντίθετα αποτελέσματα, αφού αμέσως το internet ξεκίνησε...το δούλεμα. Συγκεκριμένα, η εικόνα έγινε viral για τα γραφικά της, με πολλαπλά posts που επισημαίνουν πόσο ξεπερασμένος είναι ο τεχνικός τομέας του Horizon Worlds να συγκεντρώνουν χιλιάδες likes στο social media.

Πολλοί ανέφεραν πως το metaverse του Mark Zuckerberg μοιάζει με παιχνίδι που φτιάχτηκε τη δεκαετία του 1990, συγκρίνοντας τον τεχνικό τομέα με τις εμπειρίες που κυκλοφορούν τώρα για τα PS5, Xbox Series X|S και PC, οι οποίες έχουν τρομερά ρεαλιστικά γραφικά. Μάλιστα, πολλοί επισήμαναν το γεγονός πως από το 2020 η Meta έχει ξοδέψει σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια για το metaverse, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε μοιάζει σε καμία περίπτωση με αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα τόσο τεράστιο budget

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι συγκρίσεις με το Fortnite, το οποίο έχει φέρει κάτω από τη στέγη του σχεδόν κάθε χαρακτήρα της ποπ κολτούρας και επεκτείνεται συνεχώς. Προφανώς και πρόκειται για παιχνίδι και όχι για αμιγώς metaverse εφαρμογή, αλλά σίγουρα η Epic Games έχει καταφέρει ήδη πολλούς από τους στόχους που έχει θέσει η Meta.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικά από τα δημοφιλέστερα tweets που καυτηρίασαν την φωτογραφία του Zuckerberg.