Windows 11: Επιτέλους έχουμε ημερομηνία για τη μεγάλη 22H2 αναβάθμιση

Νέο ρεπορτάζ την επιβεβαιώνει
17 Αυγούστου 2022 09:39
Windows 11: Επιτέλους έχουμε ημερομηνία για τη μεγάλη 22H2 αναβάθμιση

Οι πληροφορίες που σας είχαμε μεταφέρει στα τέλη του Ιουλίου φαίνεται πως μόλις επαληθεύτηκαν. Συγκεκριμένα, τα αξιόπιστα δημοσιογραφικά μέσα Windows Central και The Verge, επικαλούμενα πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της Microsoft, αναφέρουν πως επιτέλους η μεγάλη 22H2 αναβάθμιση των Windows 11 θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Για την ώρα η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, αλλά επισημαίνεται πως έχει στα σκαριά και ένα event για τα Surface, στο οποίο θα ανακοινώσει διάφορα νέα προϊόντα για τα 10 χρόνια του brand. Έτσι, ενδέχεται το σόου αυτό να φιλοξενήσει και την ανακοίνωση της τελικής ημερομηνία κυκλοφορίας της σημαντικής ενημέρωσης του λειτουργικού της συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Windows 11 22H2 δοκιμάζονται εδώ και κάποιους μήνες με τα μέλη του Windows Insider προγράμματος, οπότε σε περίπτωση που θέλετε να τα εγκαταστήσετε από τώρα, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας μερικά πολύ απλά βήματα, για τα οποία σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, αυτή η νέα έκδοση αναμένεται να διορθώσει σημαντικά θέματα του λειτουργικού, επαναφέροντας για παράδειγμα το Drag 'n' Drop αρχείων στα προγράμματα της γραμμής εργασιών. Συγχρόνως, πολλά νέα χαρακτηριστικά βρίσκονται στα σκαριά για την Έναρξη, όπως οι φάκελοι προγραμμάτων και η δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους της pinned ενότητας.

Παράλληλα, η Διαχείριση Εργασιών θα ενημερωθεί με εκσυγχρονισμένο σχεδιασμό, το OneDrive θα ενσωματωθεί καλύτερα στον File Explorer, θα προστεθούν νέες διατάξεις για το snapping παραθύρων, ένα νέο χαρακτηριστικό για δυναμική εναλλαγή των wallpapers καθημερινά, ένα νέο χαρακτηριστικό για αυτόματη δημιουργία υποτίτλων και πολλά άλλα.

Τέλος, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, η ενημέρωση αναμένεται να φέρει επιτέλους και τις καρτέλες στον File Explorer, να διορθώσει το θέμα της «υπερχείλισης» της γραμμής εργασιών, ενώ ενδέχεται να προσθέσει και ένα πεδίο αναζήτησης στην επιφάνεια εργασίας.