Το YouTube ετοιμάζει store για συνδρομητικά κανάλια streaming

Ακολουθεί τα Apple TV και Amazon Prime Video
13 Αυγούστου 2022 09:25
Το YouTube ετοιμάζει store για συνδρομητικά κανάλια streaming

Όπως αποκαλύπτει η WSJ, το YouTube ετοιμάζει ένα online store για streaming video υπηρεσίες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρίες παραγωγής οι οποίες θα συμμετέχουν στην πλατφόρμα. Ακολουθεί δηλαδή το παράδειγμα των Apple TV και Amazon Prime Video, επιτρέποντας στους χρήστες να εγγραφούν σε άλλες streaming υπηρεσίες μέσω αυτού του store.

Το ”channel store”, όπως αυτό αναφέρεται εσωτερικά, μπορεί να γίνει διαθέσιμο αυτό το φθινόπωρο, ενώ το YouTube εργάζεται πάνω σε αυτήν την κίνηση εδώ και 18 μήνες. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του YouTube το οποίο πλασάρει στους υποψήφιους συνεταίρους του, είναι το τεράστιο κοινό που διαθέτει σε όλο τον κόσμο και μία εμπειρία χρήσης η οποία είναι ήδη γνωστή σε δισεκατομμύρια χρήστες.

Το πλασάρισμα είναι πως το νέο YouTube channel store θα προσφέρει εκπληκτικό marketing για streaming υπηρεσίες επειδή οι καταναλωτές θα μπορούν να βλέπουν trailers από σειρές ή ταινίες δωρεάν στο YouTube και θα μπορούν έπειτα να πληρώνουν εύκολα για να εγγραφούν στην υπηρεσία. Το YouTube βρίσκεται σε συζητήσεις για το μερίδιό του από τα έσοδα των εγγραφών με τους streaming συνεταίρους του, αν και οι όροι μπορεί να διαφέρουν για κάθε συνεταίρο, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση της κατάστασης.

Για τον τελικό χρήστη, το πλεονέκτημα για την εγγραφή μέσω του YouTube channel store, θα είναι η απλότητα και η σταθερότητα της υποδομής του YouTube, καθώς έχει τον πιο σταθερό και πιο συνεπή video player.