Το νέο τροφοδοτικό-τέρας 1300 Watt της MSI είναι έτοιμο για το μέλλον

Και για τις next-gen κάρτες γραφικών
11 Αυγούστου 2022 16:32
Το νέο τροφοδοτικό-τέρας 1300 Watt της MSI είναι έτοιμο για το μέλλον

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, διάφοροι γνωστοί κατασκευαστές έχουν αρχίσει να ανανεώνουν τα τροφοδοτικά τους, εν όψει των καρτών γραφικών νέα γενιάς. Συγκεκριμένα, τόσο η AMD όσο και η Nvidia αναμένεται να ανεβάσουν σημαντικά τον πήχη της κατανάλωσης με τα RX 7000 και RTX 4000 μοντέλα τους αντίστοιχα. Με τη σειρά της, λοιπόν, η MSI παρουσίασε τώρα το δικό της «τερατάκι», το MEG Ai1300P PCIE5 PSU.

Πρόκειται για το "ultimate future-proof power supply unit" σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, αφού πέρα από τα 1300 Watt που προσφέρει, πληροί τις προδιαγραφές του ATX 3.0, ενώ είναι το πρώτο τροφοδοτικό του κόσμου που διαθέτει το νέο PCIe 5.0 12VHPWR connector για κάρτες γραφικών νέας γενιάς, χωρίς να χρειάζεται αντάπτορα.

Αυτό σημαίνει πως υπάρχει εντός ειδικό καλώδιο με 12+4 pins, αντί να χρειάζεται να συναστούν οι τυπικές συνδέσεις των 6+2 pins. Έτσι, αυτή η νέα PCIe 5.0 σύνδεση μπορεί να τροφοδοτήσει μια κάρτα γραφικών μέχρι και με 600 Watt ηλεκτρικής ενέργειας. Από την άλλη, το ATX 3.0 υπόσχεται μεταξύ άλλων βελτιωμένη ενεργειακή αποδοτικότητα σε idle κατάσταση.

Μιας και μιλάμε για ένα τροφοδοτικό από το οποίο θα περνά πραγματικά αρκετό ρεύμα, η MSI τονίζει πως χρησιμοποιεί ακροδέκτες από κράμα χαλκού υψηλότερης ποιότητας, προκειμένου να μπορεί το PSU να χειριστεί τα αυξημένα αυτά φορτία με ασφάλεια.