Ο Elon Musk ξεπουλάει δισεκατομμύρια μετοχές της Tesla εξαιτίας του Twitter

Προετοιμάζεται ο μεγιστάνας για το χειρότερο σενάριο στην υπόθεση "Twitter";
10 Αυγούστου 2022 09:11
Ο Elon Musk ξεπουλάει δισεκατομμύρια μετοχές της Tesla εξαιτίας του Twitter

Για το χειρότερο σενάριο φαίνεται πως προετοιμάζεται ο Elon Musk στην υπόθεση "εξαγορά Twitter" από την οποία είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια δικαστική διαμάχη μεταξύ του μεγιστάνα και του γνωστού κοινωνικού δικτύου. 

Ο CEO της Tesla προχώρησε σε νέες μαζικές πωλήσεις μετοχών της εταιρίας του, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του τον περασμένο Απρίλιο, όπου διαβεβαίωνε ότι δεν σχεδίαζε κάτι τέτοιο. 

Σύμφωνα με στοιχεία που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη πούλησε μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν $7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Σε σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε από χρήστη του Twitter, ο Musk απάντησε και άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζεται τα μετρητά σε περίπτωση που η δικαστική διαμάχη δεν γείρει προς το μέρος του και αναγκαστεί να προβεί σε αγορά του Twitter. 

Πιο συγκεκριμένα ο Έλον Μασκ πούλησε περίπου 7.9 εκατ. μετοχές τις προηγούμενες ημέρες σε τιμές μεταξύ 838.57 έως 911.75 δολαρίων. 

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ευθέως θετικά στο ερώτημα εάν θα επαναγόραζε μετοχές της Tesla.

Τα παραπάνω γίνονται τέσσερις μήνες μετά τη διάθεση μετοχών 8.5 δις δολαρίων τις οποίες είχε πουλήσει στον απόηχο της προσφοράς του να εξαγοράσει το Twitter. Έκτοτε, οι μετοχές της Tesla ανέκαμψαν από τα χαμηλά που έφθασαν τον Μάιο, επωφελούμενοι από τα ευρύτερα κέρδη στις αμερικανικές μετοχές.