Έπεσαν οι υπηρεσίες της Google παγκοσμίως μετά από έκρηξη σε data center

Τρεις τραυματίες
09 Αυγούστου 2022 09:41
Έπεσαν οι υπηρεσίες της Google παγκοσμίως μετά από έκρηξη σε data center

Όλες οι υπηρεσίες της Google είχαν μία μη αναμενόμενη διακοπή παγκοσμίως τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας. Η λειτουργία τους επανήλθε σύντομα. Σύμφωνα με το Downdetector.com υπήρξαν πάνω από 30.000 αναφορές στις ΗΠΑ, 6.000 αναφορές στην Ιαπωνία και αρκετές σε Καναδά και Αυστραλία. Οι χρήστες είδαν ένα error 500 προσπαθώντας να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Google, με τον server να μην μπορεί να ολοκληρώσει το αίτημά τους.

Η Google δεν αποκάλυψε έως τώρα το λόγο της διακοπής, πληροφορίες όμως λένε πως συνδέεται με μία μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σε data center της στην Αϊόβα των ΗΠΑ, στην οποία τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι.

Είμαστε ενήμεροι για ένα ηλεκτρικό γεγονός που έλαβε χώρα σήμερα στο data center της Google στο Council Bluffs της Αϊόβα, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί και οι οποίοι τώρα νοσηλεύονται. Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα και εργαζόμαστε στενά με συνεταίρους και τις τοπικές αρχές για να ερευνήσουμε διεξοδικά την κατάσταση και να παρέχουμε βοήθεια όπου χρειάζεται. – Εκπρόσωπος Google