Αστεροειδής μεγέθους όσο δύο γήπεδα πλησίασε τη Γη

Τον ανακάλυψαν μόλις πριν λίγες μέρες οι αστρονόμοι
08 Αυγούστου 2022 14:19
Αστεροειδής μεγέθους όσο δύο γήπεδα πλησίασε τη Γη

Έναν αστεροειδή μεγέθους όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου εντόπισαν πριν από μόλις λίγες ημέρες οι αστρονόμοι, σύμφωνα και με ανάρτηση της NASA. 

Οι αστρονόμοι τον ονόμασαν "2022 ΟΕ2" και τον ανακάλυψαν να πλησιάζει τη Γη στις 26 Ιουλίου. Εκτιμάται ότι αυτός ο αστεροειδής έχει πλάτος μεταξύ 170 και 360 μέτρων και αν υπήρχε πιθανότητα να συγκρουστεί με τη Γη θα απελευθέρωνε ενέργεια που θα ισοδυναμούσε με περισσότερες από 1.000 ατομικές βόμβες.

Η NASA όμως μας καθησυχάζει, διότι έχει υπολογισθεί επιβεβαιωμένα ότι η τροχιά του δε θα τον φέρει σε σύγκρουση με την πλανήτη μας. Συγκεκριμένα πέρασε από τη Γη στις 4 Αυγούστου σε απόσταση περίπου 5.15 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου 13 φορές μεγαλύτερη από τη μέση απόσταση μεταξύ Γης και φεγγαριού. 

Γενικότερα, όμως η NASA παρακολουθεί χιλιάδες διαστημικούς βράχους όπως ο 2022 OE2, σε περίπτωση που ανησυχείτε για μια τέτοιου είδους απειλή. Τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια δε γνωρίζουμε κανέναν αστεροειδή που να απειλεί με εξαφάνιση το ανθρώπινο είδος, σύμφωνα με τη NASA.