Συντρίμμια κινεζικού πυραύλου εντοπίζονται σε όλη την Νοτιοανατολική Ασία (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Προφανώς από τον Long March 5B
07 Αυγούστου 2022 10:05
Συντρίμμια κινεζικού πυραύλου εντοπίζονται σε όλη την Νοτιοανατολική Ασία (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τις τελευταίες μέρες έρχονται ολοένα και περισσότερες αναφορές από διάφορα media χωρών της Νοτιοανατολική Ασίας, πως εντοπίζονται συντρίμμια που έπεσαν από το διάστημα. Όλα τους φαίνονται να είναι κομμάτια του κινεζικού πυραύλου Long March 5B ο οποίος έπεσε στον Ινδικό ωκεανό μετά την εκτόξευση του δεύτερου τμήματος του κινεζικού διαστημικού σταθμού.

Μπορεί λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος του όντως να έπεσε στον ωκεανό, καθώς όμως διαλυόταν στην ατμόσφαιρα κατά την επανείσοδό του, φαίνεται πως πολλά κομμάτια του έπεσαν στην ξηρά. Φωτογραφίες και βίντεο αυτών των κομματιών έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, όλες στο μονοπάτι της ανεξέλεγκτης πτώσης του πυραύλου.

Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι στο τέλος της δεξαμενής καυσίμων που έπεσε σε ένα χωράφι. Έχει τη σωστή διάμετρο. Θα μπορούσε να επιβιώσει από την επανείσοδο και είναι στη σωστή πορεία. – Ερευνητές Ινδονησίας

Ένα ακόμα μεταλλικό κομμάτι έπεσε στη Μαλαισία και φωτογραφίες χρηστών στο Weibo δείχνουν άλλα κομμάτια από τις Φιλιππίνες που έχουν μάλιστα και την κινεζική σημαία πάνω τους.

Αυτό δείχνει πως ο κίνδυνος είναι υψηλότερος για εμάς, αφού είμαστε στην πορεία των περισσότερων κινεζικών εκτοξεύσεων.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο στο Nature αποκαλύπτει πως υπάρχει πιθανότητα 10% ένα κομμάτι πυραύλου να χτυπήσει έναν ή περισσότερους ανθρώπους μέσα στην επόμενη δεκαετία. Σε κάθε περίπτωση, η προσέγγιση των συντριμμιών από τους ανθρώπους μπορεί να είναι επικίνδυνη, επειδή μπορεί να έχουν ακόμα πάνω τους υπολείμματα καυσίμων.