Η Amazon εξαγόρασε την iRobot, δημιουργό της ρομποτικής σκούπας "Roomba"

Η εταιρία κολοσσός εξαγοράζει έναν μεγάλο παίκτη στα αυτόνομα οικιακά ρομπότ
05 Αυγούστου 2022 16:43
Η Amazon εξαγόρασε την iRobot, δημιουργό της ρομποτικής σκούπας "Roomba"

Η Amazon ανακοίνωσε την εξαγορά της iRobot, αποκτώντας έτσι υπό την εταιρική της ομπρέλα την διάσημη εταιρία κατασκευής αυτόνομων οικιακών ρομπότ και smart οικιακών συσκευών. 

Η iRobot έγινε ευρέως γνωστή για την αυτόνομη ρομποτική σκούπα γνωστή ως "Roomba". Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία δεν δημοσιεύει και πολλές λεπτομέρειες, η εξαγορά εκτιμάται στα $61/μετοχή. Το συνολικό κόστος της εξαγοράς έφτασε τα $1.7 δις δολάρια, ποσό το οποίο κατατέθηκε εξ'ολοκλήρου σε μετρητά. 

Εκτιμάται ότι ο πραγματικός λόγος της εξαγοράς της δημιουργού της "Roomba" είναι γιατί η Amazon δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις τεχνολογίες που κατέχει η iRobot, όσον αφορά τους αυτοματισμούς, τα ρομπότ και τις smart συσκευές. Χάρη σε αυτή θα μπορούσε μελλοντικά να βελτιώσει τον στόλο των ρομπότ στις αποθήκες της. 

Η εξαγορά της iRobot δεν σημαίνει ότι θα απορροφηθεί από τον γίγαντα του διαδικτύου, καθώς θα συνεχίσει να πουλάει κανονικά προϊόντα με τη δική της επωνυμία, ενώ και ο CEO της Colin Angle θα παραμείνει στη θέση του. 

Tags: