Ο τύπος που πέταξε στα σκουπίδια το σκληρό με $150 εκ. σε Bitcoin έχει πλέον σχέδιο!

Το οποίο περιλαμβάνει AI τεχνολογία αναγνώρισης
03 Αυγούστου 2022 14:42
Ο τύπος που πέταξε στα σκουπίδια το σκληρό με $150 εκ. σε Bitcoin έχει πλέον σχέδιο!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του περασμένου έτους, ο Ουαλός James Howells ισχυρίζεται πως είναι ένας από τους πρώτους πέντε ανθρώπους που έκανε εξόρυξη Bitcoin και κάπως έτσι είχε στην κατοχή του 7.500 Bitcoins στο σκληρό δίσκο του laptop του, το οποίο για κακή του τύχη το πέταξε στα σκουπίδια το 2013!

Με τη σημερινή αξία του Bitcoin, η οποία είναι μάλιστα πολύ μειωμένη σε σχέση με την περσυνή κορύφωση, ο σκληρός δίσκος αυτός αξίζει 150 εκατομμύρια δολάρια! Πρόκειται για ένα ποσό που αλλάζει ζωές και έτσι ο Howell προσπαθεί εδώ και χρόνια να ανακτήσει το χαμένο δίσκο, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να πείσει το Δήμο Newport της Νότιας Ουαλλίας να τον βοηθήσει, παρόλο που κάποτε είχε προσφέρει έως και £50 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο του Newport έχει επανειλημμένως αρνηθεί την αίτηση του Howell, επειδή μία ανασκαφή στη χωματερή δεν είναι δυνατή εξαιτίας των ισχυόντων αδειών. Άλλος ένας παράγοντας είναι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος που θα έχει μία τέτοια επιχείρηση, μιας και το σκάψιμο σε σκουπίδια επτά ετών θα απελευθερώσει εκατομμύρια τόνους μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Τώρα, ο Ουαλός μηχανικός πληροφορικής παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στον James Hammond, αναφέροντας πως ενδέχεται να έχει τη λύση για να βρει επιτέλους τον πολύτιμο σκληρό δίσκο, με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Περνώντας σε λεπτομέρειες, το νέο σχέδιο του Howell περιλαμβάνει ανθρώπους για διαλογή των σκουπιδιών, ρομποτικούς σκύλους της Boston Dynamics, αυτοματοποιημένα συστήματα διαλογής σε συνδυασμό με έναν ειδικό ιμάντα μεταφοράς και τέλος ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που πιστεύει ότι θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία αναγνώρισης. Η μέθοδος αυτή θα απαιτούσε από εννέα έως δώδεκα μήνες για να ολοκληρωθεί η αναζήτηση και θα κόστιζε περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια. Ο Howell πιστεύει επίσης ότι ένα μικρότερο μοντέλο του ίδιου σχεδίου θα μπορούσε να δημιουργηθεί με 6 εκατομμύρια δολάρια, αλλά θα χρειαζόταν έως και 18 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Φυσικά τίθεται και το ερώτημα πως ακόμα κι αν βρεθεί το laptop σε αυτόν τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών, θα είναι σε κατάσταση που να μπορεί να ανακτήσει τα Bitcoins; Απαντώντας στο ερώτημα αυτό, ο Howell ανέφερε πως σκοπεύει να συνεργαστεί με την OnTrack, μια εταιρία ανάκτησης δεδομένων που είναι περίφημη στον τομέα της.

Τέλος, ο Howell ισχυρίζεται πως αν ο δίσκος ανακτηθεί επιτυχώς, θα δώσει σε όλους τους κατοίκους της πόλης του 61 δολάρια σε κρυπτονόμισμα και θα δημιουργήσει πολλαπλά διαφορετικά projects για να μετατρέψει το Newport σε ένα hub για την blockchain τεχνολογία.