Λήξη συναγερμού: Τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου έπεσαν στη θάλασσα (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κάπου στον Ινδικό ωκεανό
31 Ιουλίου 2022 09:35
Λήξη συναγερμού: Τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου έπεσαν στη θάλασσα (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η ανεξέλεγκτη επανείσοδος στην ατμόσφαιρα του κινεζικού πυραύλου Long March 5B είχε τελικά ευτυχή κατάληξη αφού τα συντρίμμια του δεν έπεσαν σε κάποια κατοικημένη περιοχή. Η Space Command των ΗΠΑ ανίχνευσε την είσοδο στις 19:45 ώρα Ελλάδος πάνω από τη Μαλαισία. Το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου κάηκε στην ατμόσφαιρα και κάποια κομμάτια του έπεσαν στον Ινδικό ωκεανό, κοντά στο Βόρνεο.

Η ανησυχία για την πτώση του πυραύλου ήταν διεθνής, αφού η τροχιά του έδινε προβλέψεις για πτώση από το Μεξικό μέχρι τη Νότιο Αφρική. Πρόκειται για τον τρίτο πύραυλο Long March 5B που επιστρέφει ανεξέλεγκτος στην ατμόσφαιρα.

Χρήστες του Twitter από τη Μαλαισία κατέγραψαν την επανείσοδο του πυραύλου, με πολλούς από αυτούς να νομίζουν πως βλέπουν ένα μετεωρίτη. Μάλιστα ανέφεραν ένα δυνατό θόρυβο όταν το μεταλλικό σώμα του πυραύλου εισήλθε στην ατμόσφαιρα.

Ο διοικητής της NASA, Bill Nelson, κάλεσε την Κίνα να μοιράζεται με τη διεθνή κοινότητα τις πληροφορίες της τροχιάς των αντικειμένων που εκτοξεύει στο διάστημα για να υπάρχουν αξιόπιστες προβλέψεις για το πιθανό ρίσκο πρόσκρουσης.