Instagram - Τα...μαζεύει μετά τις αντιδράσεις των χρηστών

Πίσω ολοταχώς
29 Ιουλίου 2022 09:34
Instagram - Τα...μαζεύει μετά τις αντιδράσεις των χρηστών

Οι πρόσφατες αλλαγές που ανακοίνωσε το Instagram προκάλεσαν σημαντικές αντιδράσεις από μία μεγάλη μερίδα χρηστών, αναγκάζοντας το επικεφαλής Adam Mosseri, να σταματήσει αρκετές από αυτές. Συγκεκριμένα αποσύρονται το full-screen feed καθώς και ένα μεγάλο ποσοστό από τα προτεινόμενα posts που βλέπουμε στο feed. Με δήλωσή του στο Platformer, τόνισε:

Χαίρομαι που πήραμε το ρίσκο – αν δεν αποτυγχάνουμε μια στο τόσο, δε σκεφτόμαστε αρκετά ευρέως ή αρκετά τολμηρά. Αλλά σίγουρα πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα πίσω και να αναδιοργανωθούμε. Όταν μάθουμε αρκετά, θα επιστρέψουμε με κάποια νέα ιδέα. Οπότε θα το δουλέψουμε αυτό.

Για το νέο feed, οι χρήστες είναι εκνευρισμένοι και τα δεδομένα χρήσης που παίρνουμε δεν είναι καλά. Οπότε κάνουμε πίσω και θα σκεφτούμε πώς θέλουμε να προχωρήσουμε ξανά μπροστά.

Ωστόσο ο Mosseri σημείωσε πως η επικέντρωση της πλατφόρμας στο video αντί των φωτογραφιών θα συνεχιστεί, αφού αυτό είναι το είδος περιεχομένου που μοιράζεται ο κόσμος σήμερα. Παραδέχτηκε όμως πως τα δεδομένα έδειχναν πως οι χρήστες δε συμφωνούσαν με τις αλλαγές και αυτός και μόνο είναι ο λόγος που αλλάζει πορεία. Παραμένει σίγουρος όμως πως το Instagram θα βρει τρόπο να βελτιώσει τους αλγορίθμους προτάσεων σύντομα.