Ανθρώπινες πατημασιές από την εποχή των παγετώνων βρέθηκαν σε έρημο (ΦΩΤΟ)

Η έρημος της Utah έκρυβε μια απίθανη ανακάλυψη για τους αρχαιολόγους
28 Ιουλίου 2022 19:45
Ανθρώπινες πατημασιές από την εποχή των παγετώνων βρέθηκαν σε έρημο (ΦΩΤΟ)

Μια απίθανη έκπληξη επιφύλασσε για τους επιστήμονες ένα πεδίο βολής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, καθώς βρέθηκαν ανθρώπινες πατημασιές από την Εποχή των Παγετώνων

Μέσα από την έρευνα που δημοσίευσαν επιστήμονες και αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Cornell και της ανθρωπολογικής ερευνητικής ομάδας Far Western διαπιστώθηκε ότι πράγματι οι πατημασιές προέρχονται από την εκείνη την περίοδο. 

Πώς τις εντόπισαν όμως; Οδήγησαν κατά μήκος των αλυκών στο πεδίο βολής του στρατοπέδου και εντόπισαν "ίχνη-φαντάσματα" που εμφανίζονται μόνο όταν οι συνθήκες υγρασίας είναι κατάλληλες, πριν εξαφανιστούν ξανά. Την επόμενη μέρα επέστρεψαν στην περιοχή με ειδικό διεισδυτικό ραντάρ και ανακάλυψαν κι άλλα ίχνη, τα οποία ανήκαν σε γυμνά ανθρώπινα πόδια.  Συγκεκριμένα εντόπισαν 88 πατημασιές ενηλίκων και παιδιών στην συγκεκριμένη έρημο της Utah

Στην περιοχή εκείνη δεν υπήρχαν υγροβιότοποι εδώ και πάνω από 10.000 χρόνια, με τους ερευνητές να αναφέρουν ότι οι πατημασιές έχουν ηλικία άνω των 12.000 ετών. Η τελευταία εποχή των παγετώνων έληξε πριν από 11.700 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι οι πατημασιές αυτές προέρχονται από ανθρώπους που έζησαν κατά τη διάρκειας της τελευταίας εποχής των παγετώνων.

Διεξάγεται μάλιστα περεταίρω έρευνα για να εξακριβωθεί η ηλικία τους και να αποκαλυφθούν τυχόν άλλα αρχαιολογικά ευρήματα.