Windows 11: Ρεπορτάζ αποκαλύπτει την ημερομηνία της τεράστιας αναβάθμισης

Προ των πυλών η έκδοση 22H2
28 Ιουλίου 2022 15:22
Windows 11: Ρεπορτάζ αποκαλύπτει την ημερομηνία της τεράστιας αναβάθμισης

Όπως γνωρίζαμε εδώ και καιρό, η Microsoft σκοπεύει να κυκλοφορήσει προσεχώς την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 11, μέσα από τη νέα τους έκδοση 22H2. Νωρίτερα μέσα στο χρόνο είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου πληροφορίες που ήθελαν την ενημέρωση αυτή να καταφθάνει λίγο μετά το Μάιο, αλλά εν τέλει οι χρήστες χρειάστηκε να κάνουν περισσότερη υπομονή.

Τώρα, ο εξαιρετικά έμπιστος ρεπόρτερ Tom Warren έρχεται να αποκαλύψει πότε θα καταφθάσει εν τέλει το πολυαναμενόμενο update. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος τονίζει πως σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά του, η Microsoft θα γιορτάσει την 10η επέτειο των Surface συσκευών της φέτος, αποκαλύπτοντας νέα προϊόντα το φθινόπωρο, ενώ στα τέλη του Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει και τα Windows 11 22H2.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, αυτή η νέα έκδοση αναμένεται να διορθώσει σημαντικά θέματα του λειτουργικού, επαναφέροντας για παράδειγμα το Drag 'n' Drop αρχείων στα προγράμματα της γραμμής εργασιών. Συγχρόνως, πολλά νέα χαρακτηριστικά βρίσκονται στα σκαριά για την Έναρξη, όπως οι φάκελοι προγραμμάτων και η δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους της pinned ενότητας.

Παράλληλα, η Διαχείριση Εργασιών θα ενημερωθεί με εκσυγχρονισμένο σχεδιασμό, το OneDrive θα ενσωματωθεί καλύτερα στον File Explorer, θα προστεθούν νέες διατάξεις για το snapping παραθύρων, ένα νέο χαρακτηριστικό για δυναμική εναλλαγή των wallpapers καθημερινά, ένα νέο χαρακτηριστικό για αυτόματη δημιουργία υποτίτλων και πολλά άλλα.

Τέλος, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, η ενημέρωση αναμένεται να φέρει επιτέλους και τις καρτέλες στον File Explorer, να διορθώσει το θέμα της «υπερχείλισης» της γραμμής εργασιών, ενώ ενδέχεται να προσθέσει και ένα πεδίο αναζήτησης στην επιφάνεια εργασίας.