Το OnePlus 10T αφαιρεί και επίσημα ένα βασικό χαρακτηριστικό των OnePlus

Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες επίσημες εικόνες
25 Ιουλίου 2022 14:09
Το OnePlus 10T αφαιρεί και επίσημα ένα βασικό χαρακτηριστικό των OnePlus

Όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, η επίσημη παρουσίαση και κυκλοφορία του OnePlus 10T έχει δρομολογηθεί για τις 3 Αυγούστου. Ωστόσο, όπως συνηθίζει, η εταιρία αποκάλυψε από νωρίς ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες.

Αναλυτικότερα, τα φώτα της δημοσιότητας είδαν επίσημες φωτογραφίες που παρουσιάζουν την εξωτερική εμφάνιση του 10T, η οποία θυμίζει το OnePlus 10 Pro που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος. Υπάρχουν ωστόσο δύο βασικές διαφορές.

Η πρώτη: Το OnePlus 10T αφαιρεί και επίσημα το slider για τη σίγαση των ειδοποιήσεων, ένα χαρακτηριστικό που οι χρήστες των smartphones της εταιρίας είχαν συνηθίσει εδώ και χρόνια, για να βάζουν εύκολα στο  αθόρυβο τη τηλέφωνό τους, χωρίς πολλά κλικ και μενού.

Ο chief designer της OnePlus, Hope Liu, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση, τονίζοντας στο The Verge:

Ενώ το slider των ειδοποιήσεων μοιάζει να είναι ένα πολύ μικρό εξάρτημα, στην πραγματικότητα έχει σχετικά μεγάλο αντίκτυπο στην επιφάνεια της μητρικής πλακέτας της συσκευής, αφού καταλαμβάνει 30 mm². Για να διασφαλίσουμε ότι το OnePlus 10T προσφέρει στους τομείς που γνωρίζουμε ότι οι χρήστες μας εκτιμούν περισσότερο, διατηρώντας παράλληλα το slider, θα έπρεπε να στοιβάξουμε τη μητρική πλακέτα της συσκευής, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα το τηλέφωνο να έχει μεγαλύτερο πάχος.

Ο χώρος που απελευθερώνεται θα αξιοποιηθεί για καλύτερη μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, ταχύτερη φόρτιση και καλύτερο σύστημα κεραιών για τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Η δεύτερη διαφορά έχει να κάνει με το σύστημα των καμερών, το οποίο αυτή τη φορά δεν έρχεται με την υπογραφή της Hasselblad. Σύμφωνα με τον Liu, η παραχώρηση αυτή έγινε για την επίτευξη μιας πιο δελεαστική τιμής.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε περισσότερα για το OnePlus 10T, ωστόσο και οι τελευταίες απορίες αναμένεται να λυθούν στις αρχές του τελευταίου καλοκαιρινού μήνα.

Tags: