Το Πεντάγωνο απέκτησε νέο τμήμα αποκλειστικά για τον εντοπισμό UFOs

Εντείνει τις προσπάθειες η κυβέρνηση των ΗΠΑ
22 Ιουλίου 2022 20:20
Το Πεντάγωνο απέκτησε νέο τμήμα αποκλειστικά για τον εντοπισμό UFOs

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απέκτησε ένα νέο τμήμα το οποίο θα εστιάζει αποκλειστικά στον εντοπισμό Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ) ή UFΟ όπως είναι γνωστά εδώ και τόσα χρόνια.

Το νέο αυτό τμήμα του Πενταγώνου ονομάζεται επίσημα All-domain Anomaly Resolution Office ή AARO και ιδρύθηκε στο πλαίσιο του Γραφείου του Υφυπουργού Άμυνας για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφαλείας. Η ανακοίνωση επισημαίνει πως ο στόχος του είναι να εντοπίσει, να ταυτοποιήσει και να συσχετίσει τέτοια αντικείμενα που βρίσκονται σε σημεία ενδιαφέροντος ή κοντά τους, όπως για παράδειγμα στρατιωτικές εγκαταστάσεις, περιοχές στρατιωτικών επιχειρήσεων, περιοχές εκπαίδευσης, εναέριους χώρους ειδικής χρήσης κ.α., για να μετριαστούν τυχόν απειλές για την εθνική ασφάλεια και όχι μόνο.

Τα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα που θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει το εν λόγω τμήμα περιλαμβάνουν "μη αναγνωρισμένα διαστημικά, εναέρια, υποβρύχια και διαμεσολαβητικά αντικείμενα". Με τον όρο διαμεσολαβητικά αντικείμενα αναφέρονται στα αντικείμενα ή τα σκάφη που μπορούν να ταξιδέψουν μεταξύ τομέων, όπως για παράδειγμα αυτά που μπορούν να μεταβούν φαινομενικά πολύ εύκολα από κανονική εναέρια πτήση σε διαστημική πτήση ή αυτά που από εναέρια πτήση συνεχίζουν να ταξιδεύουν απροβλημάτιστα και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Για την ιστορία, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει πολλές σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αφού μετά το Πολεμικό Ναυτικό και η NASA είχε ανακοινώσει πρόσφατα της δημιουργία ειδικής ομάδας μελέτης. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Να σημειώσουμε πως το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχει αναφέρει πάνω από 400 αναφορές θέασης UFO τις οποίες ερευνά, ενώ πρόσφατα και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αναφέρθηκε στο θέμα των εξωγήινων, αποκαλύπτοντας ότι είχε διατάξει έρευνα στην Περιοχή 51.

Tags: