Η Tesla πούλησε σχεδόν όλα τα Bitcoin της

Και ο Elon Musk εξηγεί το γιατί
21 Ιουλίου 2022 12:56
Η Tesla πούλησε σχεδόν όλα τα Bitcoin της

Πέρα από τις εταιρίες του, Tesla και SpaceX, το όνομα του Elon Musk είναι στενά συνδεδεμένο και με τα κρυπτονομίσματα, αφού μέσα από τον πάντα δραστήριο λογαριασμό του στο Twitter και όχι μόνο, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη μιλά τακτικά για το Dogecoin, το Bitcoin και άλλα crypto. Μάλιστα, το 2021 η Tesla είχε κάνει αρκετό ντόρο, όταν ανακοίνωσε μια τεράστια επένδυση ύψους 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin, αποκαλύπτοντας συγχρόνως πως θα αρχίσει να δέχεται το κρυπτονόμισμα και για αγορές αυτοκινήτων.

Εν τέλει, το εγχείρημα αυτό σταμάτησε μόλις 49 ημέρες αργότερα, με την Tesla να ανακοινώνει τώρα πως κατέληξε να ρευστοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής της αυτής επένδυσης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η εταιρία εξήγησε πως, όπως και πολλές άλλες στον κόσμο, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του πληθωρισμού και της συνολικής οικονομικής ύφεσης παγκοσμίως, σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών των διαφόρων κρυπτονομισμάτων. Έτσι, έκανε γνωστό πως πούλησε το 75% των Bitcoin που είχε στην κατοχή της, προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο 936 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της.

Η Tesla τονίζει πως τα εναπομείναντα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία της έχουν πλέον αξία 218 εκατομμύρια δολάρια. Μιλώντας ειδικότερα για την πώληση των κρυπτονομισμάτων της Tesla, ο Musk επισήμανε πως οι επενδυτές δεν πρέπει να εκλάβουν την κίνηση αυτή ως κάποιο συμπέρασμα για το Bitcoin. Αντιθέτως, η εταιρία τα πούλησε επειδή ανησυχούσε για τη συνολική της ρευστότητα, δεδομένων των διακοπών λειτουργίας του εργοστασίου της στην Κίνα.

Τέλος, ο Musk ξεκαθάρισε πως η Tesla δεν πούλησε κανένα από τα Dogecoin της.