Ο καύσωνας ανάγκασε την Google να κλείσει τους servers της

Θερμοκρασίες ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο
21 Ιουλίου 2022 09:45
Ο καύσωνας ανάγκασε την Google να κλείσει τους servers της

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τις προηγούμενες μέρες, ανάγκασε τους τεχνολογικούς κολοσσούς Google και Oracle να κλείσουν τους servers τους, καθώς τα συστήματα ψύξης αντιμετώπισαν προβλήματα. Η ζέστη του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τη θερμότητα που παράγουν τα data centers, ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία τους.

Μετά από παράλογα υψηλές θερμοκρασίες στο νότιο Ηνωμένο Βασίλειο, δύο μονάδες ψύξης στο data center υπέστησαν βλάβη όταν κλήθηκαν να λειτουργήσουν πάνω από το όριο του κατασκευαστή. Ως αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες στο data center ξεκίνησαν να ανεβαίνουν και αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποια συστήματα ως προστατευτικό μέτρο. – Oracle 

Το ίδιο συνέβη και στην Google, όπου μία βλάβη στην ψύξη ενός κτιρίου που φιλοξενεί servers, την οδήγησε στην απόφαση να θέσει εκτός λειτουργίας μερικούς από αυτούς για να αποτρέψει τυχόν ζημιά. Η βλάβη αποκαταστάθηκε σε μια μέρα και η εταιρία δήλωσε πως μόνο ένα μικρό ποσοστό των πελατών της επηρεάστηκε από αυτήν.