James Webb: Τι πιστεύει η κοινή γνώμη για το ισχυρότερο τηλεσκόπιο της ανθρωπότητας;

Μια νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει την στάση της κοινής γνώμης απέναντι στο τηλεσκόπιο των $10 δις
21 Ιουλίου 2022 00:10
James Webb: Τι πιστεύει η κοινή γνώμη για το ισχυρότερο τηλεσκόπιο της ανθρωπότητας;

Το τηλεσκόπιο James Webb μόλις που έξυσε την επιφάνεια των δυνατοτήτων του, ως προς το τι μπορεί να προσφέρει το ισχυρότερο τηλεσκόπιο της ανθρωπότητας

Κόστισε ωστόσο $10 δισεκατομμύρια στη NASA και είναι επίσης και ένα από τα ακριβότερα projects της. Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το YouGov America, μια γνωστή εταιρία ανάλσυης δεδομένων και marketing υπηρεσιών, αποκαλύπτει την στάση της κοινής γνώμης απέναντι στο JWST. 

Οι περισσότεροι Αμερικανοί, λοιπόν, πιστεύουν ότι το τηλεσκόπιο James Webb άξιζε τα δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για αυτό, καθώς 7/10 Αμερικανούς να έχουν "μια πολύ ή κάπως ευνοϊκή γνώμη" για το James Webb Space Telescope.  

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.000 Αμερικανοί όπου τους ρώτησαν σχετικά με τη NASA και τα προγράμματά της, όπως εάν έχουν μια ευνοϊκή γνώμη για τη NASA. Μόλις το 13% έχει μια δυσμενή άποψη για τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, ενώ ένα 16% δεν είναι σίγουρο

Ακόμη, ρωτήθηκαν για το ποιες είναι οι σκέψεις τους για διάφορα προγράμματα της NASA, όπως το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, για την αποστολή αστροναυτών στο φεγγάρι, για το πρόγραμμα διαστημικών λεωφορείων και άλλα.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν αν πιστεύουν ότι οι επενδύσεις που έγιναν σε κάθε ένα από αυτά τα projects ήταν καλή ή κακή επένδυση. Αποκαλύπτεται, βάσει των αποτελεσμάτων, ότι 3 στους 5 Αμερικανούς πιστεύουν ότι το JWST ήταν καλή επένδυση, ενώ το 33% δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρο και το 13% ότι ήταν κακή επένδυση.

Το μέλλον, ωστόσο, είναι λαμπρό για τα δεδομένα, τις ανακαλύψεις και τις εκπληκτικές φωτογραφίες που μπορεί να μας στείλει το τηλεσκόπιο James Webb.