Ο Elon Musk θέλει να αναβληθεί η δίκη για την ακύρωση της εξαγοράς του Twitter

Και να μεταφερθεί για το 2023
18 Ιουλίου 2022 15:07
Ο Elon Musk θέλει να αναβληθεί η δίκη για την ακύρωση της εξαγοράς του Twitter

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του Bloomberg, η νομική ομάδα του Elon Musk θέλει να αναβληθεί για το 2023 η δίκη έναντι στο Twitter, έπειτα από την μήνυση που δέχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για την ακύρωση του deal εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αναλυτικότερα, οι δικηγόροι του Elon Musk ισχυρίζονται ότι το Twitter πιέζει για μια αδικαιολόγητα γρήγορη δίκη και έτσι σε μια καταγγελία που κατατέθηκε την Παρασκευή τονίζουν:

Το ξαφνικό αίτημα του Twitter για τέτοια ταχύτητα μετά από δύο μήνες κωλυσιεργίας και συγκαλύψεων είναι η τελευταία τακτική του για να αποκρύψει την αλήθεια σχετικά με τους ανεπιθύμητους spam λογαριασμούς για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να οδηγήσει τους κατηγορούμενους στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Μάλιστα, το νομικό team τονίζει ξανά το πόσο σημαντικοί είναι spam λογαριασμοί που έκαναν την συμφωνία να στραβώσει, αναφέροντας στην ίδια καταγγελία:

Η βασική διαμάχη σχετικά με τους ψεύτικους και ανεπιθύμητους λογαριασμούς είναι θεμελιώδης για την αξία του Twitter. Είναι επίσης κάτι που βασίζεται εξαιρετικά πολύ σε γεγονότα και εμπειρογνώμονες, απαιτώντας σημαντικό χρόνο για να διαπιστωθεί.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως και οι δύο πλευρές πιέζουν για εντελώς διαφορετικά χρονοδιαγράμματα. Από την πλευρά του το Twitter ζητά μια τετραήμερη δίκη που θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας πως η συμφωνία έχει ως ημερομηνία λήξης (drop dead date ) την 24η Οκτωβρίου. Από την άλλη, η ομάδα του Musk τονίζει ότι η υπόθεση δεν πρέπει να οδηγηθεί σε δίκη πριν τις 13 Φεβρουαρίου του 2023, για να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Βέβαια, καμία από τις δύο πλευρές δε θα χρειαστεί να περιμένει πολύ για να μάθει πότε θα ξεκινήσει η όλη νομική διαδικασία. Την Παρασκευή, η δικαστής του Delaware Chancery Court, Kathaleen McCormick, όρισε μια αρχική ακρόαση διάρκειας 90 λεπτών για τις 19 Ιουλίου. Κατά τη συνεδρίαση αυτή η McCormick θα ακούσει τα επιχειρήματα του Twitter για την πραγματοποίηση της δίκης το Σεπτέμβριο.