Ναι, πλέον θα πληρώνετε για να δείτε ορισμένα posts στο Instagram

Το νέο paywall της πλατφόρμας
15 Ιουλίου 2022 10:44
Ναι, πλέον θα πληρώνετε για να δείτε ορισμένα posts στο Instagram

Σταθερή στην υπόσχεσή της να προσφέρει συνδρομητικές υπηρεσίες στο Instagram, η πλατφόρμα αναπτύσσει περαιτέρω το επί πληρωμή μοντέλο. Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν πλέον να προσφέρουν φωτογραφίες και Reels μόνο στους συνδρομητές τους. Το περιεχόμενο θα έχει ένα μωβ σήμα με ένα στέμμα για να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και σύμφωνα με τον επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, αυτό το χαρακτηριστικό ήταν αυτό που ζητούσαν περισσότερο οι δημιουργοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Επιπλέον, θα υπάρχει ένα chat αποκλειστικά για τους συνδρομητές. Οι influencers θα μπορούν να συμμετέχουν σε chats με έως και 30 subscribers και το chat θα λήγει μετά από 24 ώρες. Οι subscribers θα έχουν και πρόσβαση σε μία ειδική καρτέλα στο προφίλ του δημιουργού όπου θα βρίσκουν όλο το paywall περιεχόμενο.

Έως τώρα στο συνδρομητικό μοντέλο του Instagram έχουν πρόσβαση δεκάδες χιλιάδες δημιουργοί στις ΗΠΑ, επιτρέποντάς τους να χρεώσουν τους fans έως και $100 το μήνα για αποκλειστικό περιεχόμενο.