Overclocker έσπασε το ρεκόρ της ταχύτερης DDR5 μνήμης στον κόσμο

Με τη βοήθεια μιας ASUS μητρικής
11 Ιουλίου 2022 12:39
Overclocker έσπασε το ρεκόρ της ταχύτερης DDR5 μνήμης στον κόσμο

Ο Overclocker ονόματι Lupin No Musume κατάφερε να ανεβάσει τον πήχη και μόλις έσπασε το ρεκόρ της ταχύτερης DDR5 μνήμης στον κόσμο. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας μια ASUS ROG Maximus Z690 Apex motherboard και έναν Alder Lake επεξεργαστή της Intel κατάφερε το εντυπωσιακό DDR5-10552!

Η ASUS μοιράστηκε το ρεκόρ μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς της στα social media, αφού και επίσημα μπήκε στο γκρουπ των κατασκευαστών που με τα προϊόντα τους έχουν επιτευχθεί DDR5-10K+ συχνότητες ρεκόρ, καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση.

Οι αμέσως επόμενες θέσεις ανήκουν στους overclockers Kovan Yang και Hicookie που κατάφεραν DDR5-10508 και DDR5-10223 συχνότητες, με τις MSI MEG Z690 Unify-X και Gigabyte Aorus Z690 Tachyon αντίστοιχα.

Από την πλευρά του ο overclocker ανάρτησε ένα βίντεο που επιβεβαιώνει την συχνότητα ρεκόρ που ανέφερε το CPU-Z.

Όπως μπορείτε να δείτε, λοιπόν, στα αριστερά της οθόνης του βρίσκεται το σύστημα, για την ψύξη του οποίου χρησιμοποιείται αναμενόμενα υγρό άζωτο, για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Το αξιοσημείωτο είναι πως στα δεξιά της οθόνης ο overclocker έχει και έναν παλμογράφο, ο οποίος δίνει ένα άλλο επίπεδο εγκυρότητας στο ρεκόρ του, αφού με αυτόν τρόπο αποδεικνύεται πως δεν πρόκειται για κάποιο bug του λογισμικού που ενδέχεται να δείχνει τυχόν λανθασμένη συχνότητα.