Βρετανός εκατομμυριούχος αγόρασε εγκαταλελειμμένο ραντάρ για να βρει εξωγήινους

Από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
10 Ιουλίου 2022 13:47
Βρετανός εκατομμυριούχος αγόρασε εγκαταλελειμμένο ραντάρ για να βρει εξωγήινους

Ο εκατομμυριούχος βρετανός επιχειρηματίας και εφευρέτης, William Sachiti, αποφάσισε να κάνει μια ασυνήθιστη επένδυση. Συγκεκριμένα, εδώ και περίπου τρεις μήνες ζει και εργάζεται σε έναν εγκαταλελειμμένο ραντάρ σταθμό αεράμυνας της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, με στόχο να βρει εξωγήινους. Μάλιστα, η ιστορία του ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας με ένα επίσης ασυνήθιστο τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο Sachiti έκανε μια δημοσίευση στο Reddit, ζητώντας βοήθεια από άλλους χρήστες του internet. Συγκεκριμένα, μέσα από μια ανάρτηση στο /r/electronics έγραψε:

Βοήθεια! Θέλω να το επαναφέρω στη ζωή.

Το post του περιλάμβανε μια φωτογραφία του ραντάρ, το οποίο έχει ένα τεράστιο πιάτο, με μήκος που ξεπερνά τα 18 μετρά και ύψος πάνω από 7.5 μέτρα. Πρόκειται για ένα AMES Type 84, το οποίο στέλνει μικροκύματα σε εμβέλεια 400 χιλιομέτρων, με σημάνσεις στην γύρω περιοχή που προειδοποιούν για ιονίζουσα ακτινοβολία.

Βέβαια, η αρχική δημοσίευση του Sachiti ήταν ανώνυμη, αλλά οι χρήστες του Reddit τον ανακάλυψαν γρήγορα. Η Βρετανία είχε κατασκευάσει μόνο πέντε ραντάρ τέτοιου τύπου και οι χρήστες της πλατφόρμας μπόρεσαν να καταλάβουν σε ποια τοποθεσία βρισκόταν το συγκεκριμένο, χρησιμοποιώντας ορισμένα εργαλεία ανοιχτού κώδικα.

Ο Sachiti, λοιπόν, έσπασε τη σιωπή του, αποκαλύπτοντας πως πολλοί του έστειλαν μηνύματα πως θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό για να σκανάρουν το φεγγάρι. Μάλιστα, ο στόχος του ίδιου του επιχειρηματία δεν διαφέρει και πολύ. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ένα σχόλιο στο Reddit, εξήγησε το λόγο που έκανε την αγορά, δηλώνοντας:

Έπεισα τον εαυτό μου ότι μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό να προσπαθήσω να βρω UFOs.

Το VICE κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία μαζί του, με τον Sachiti να αποκαλύπτει πως η απάντησή του ήταν εν μέρει πλάκα. Ωστόσο, από τότε άλλα άτομα προσπάθησαν σοβαρά να επικοινωνήσουν μαζί του σχετικά με τη χρήση του μηχανήματος για την αναζήτηση άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων.

Υπάρχουν προφανώς κυνηγοί UFOs. Δεν εναπόκειται σε εμένα να αποφασίσω ποια είναι η καλύτερη χρήση του ραντάρ στον σύγχρονο κόσμο. Εφόσον δεν βλάπτει και δεν είναι ενοχλητικό… Έχω την τεχνολογία… ας του της δώσουμε μια ευκαιρία.

Στη συνέχεια, ο Sachiti τόνισε πως είναι πολύ πιθανό εξωγήινοι να βρίσκονται ήδη ανάμεσά μας, αλλά ίσως να είναι τόσο πιο προηγμένοι από τους ανθρώπους που δε μπορούμε να τους αντιληφθούμε.

Αν ένα μυρμήγκι αποφάσιζε να έρθει σε επαφή με ανθρώπους, πως θα το ξέραμε; Αυτά τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ), αν υπάρχει κάποιο είδος νοημοσύνης πίσω από αυτά, μας έχουν αγνοήσει ως επί το πλείστον.

Για την ιστορία, η είδηση για την αγορά του εξοπλισμού είχε πρωτοκυκλοφορήσει στα βρετανικά μέσα τον Μάιο του 2022, ωστόσο τώρα μάθαμε για τη φιλοδοξία του εκατομμυριούχου. Το αν η έρευνά του θα αποδώσει καρπούς θα το δείξει φυσικά μόνο ο χρόνος.

Tags: