Η Human Horizons αποκάλυψε το νέο της φουτουριστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με τεχνολογίες…επιστημονική φαντασίας
10 Ιουλίου 2022 11:30
Η Human Horizons αποκάλυψε το νέο της φουτουριστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η κινεζική Human Horizons αποκάλυψε το δεύτερο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο με την ονομασία GT HiPhi Z. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό grand touring σεντάν το οποίο είναι γεμάτο με τεχνολογίες αιχμής. Είναι κατασκευασμένο από ένα συνδυασμό ατσαλιού και αλουμινίου, ενώ εντύπωση προκαλεί η “Star-Ring ISD” κουρτίνα φωτός, ένας συνδυασμός με πάνω από 4.000 LEDs τα οποία αλληλεπιδρούν με τους επιβάτες και τον κόσμο γύρω του.

Οι πόρτες είναι εξοπλισμένες με ultra-wideband (UWB) τεχνολογία με ακρίβεια 10 εκατοστών, επιτρέποντας την ανίχνευση ανθρώπων, κλειδιών και άλλων οχημάτων. Στο εσωτερικό, μία AI βοηθός αναλαμβάνει τη ρύθμιση κάθε λεπτομέρειας για την οδηγική εμπειρία, ενώ υπάρχει ένα σύστημα 23 ηχείων της Meridian. Διαθέτει επίσης το μοναδικό ρομποτικό βραχίονα του κόσμου για οχήματα, με 4 άξονες κίνησης και ικανότητα επέκτασης και επαναφοράς σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και με 0.001 χιλιοστά ακρίβεια.

Στον τομέα των επιδόσεων έχουμε μπαταρίες 120kWh οι οποίες προσφέρουν επιδόσεις 0-100 σε 3.8 δευτερόλεπτα, ενώ υπόσχονται πάνω από 700 χιλιόμετρα αυτονομία. Οι πίσω τροχοί μπορούν να στρίψουν και αυτοί, μειώνοντας την ακτίνα στριψίματος φτάνοντας τα επίπεδα του Mini Cooper.

Το HiPhi Z αποτελεί μία μαρτυρία της προσήλωσης της εταιρίας στην τεχνολογική πρόοδο, καθώς δε λυπηθήκαμε τα έξοδα για να δοκιμάσουμε τα όρια της δημιουργίας. Μέσω σχολαστικών δοκιμών και ανάπτυξης, το HiPhi Z διατηρεί το 95% των στόχων παραγωγής που είχαν αποκαλυφθεί έως τώρα. – Ding Lei, CEO της HiPhi

Το αυτοκίνητο αναμένεται να ξεκινά από την τιμή των $89.000 και η ανακοίνωση της έναρξης της παραγωγής θα γίνει στο Chengdu Auto Show τον Αύγουστο.