Εκατομμύρια Καναδοί έμειναν χωρίς internet και τηλέφωνο

Μαζική διακοπή λειτουργίας των δικτύων
09 Ιουλίου 2022 10:18
Εκατομμύρια Καναδοί έμειναν χωρίς internet και τηλέφωνο

Η Rogers Communications, ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών στον Καναδά είχε μία διακοπή των υπηρεσιών του, επηρεάζοντας εκατομμύρια Καναδούς. Για αρκετές ώρες δε λειτουργούσαν τηλέφωνα, internet, ATM τραπεζών, μέχρι και η πρόσβαση σε υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της διακοπής, πρόκειται όμως για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε δεκαπέντε μήνες.

Η αστυνομία της Ottawa με tweet παρακάλεσε αυτούς που καλούν να προσπαθήσουν ξανά ή να δοκιμάσουν από μία σταθερή γραμμή ή από κινητό άλλου δικτύου.

Χιλιάδες Καναδοί συνέρρευσαν σε καφετέριες με λειτουργικό Wi-Fi για να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ή να συνεχίσουν την εργασία τους.

Υπάρχουν ακόμα και όρθιοι πελάτες που ήρθαν με τα laptops τους για να συνεχίσουν να δουλεύουν, όπως θα έκαναν σπίτι τους, επειδή δεν έχουν σύνδεση εκεί. – Υπάλληλος Starbucks

Ο Αντιπρόεδρος της Rogers δήλωσε πως δε γνωρίζουν ακόμα την αιτία του προβλήματος ούτε πότε θα αποκατασταθεί η επικοινωνία, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει αν πρόκειται για κυβερνοεπίθεση.