Επίσημο το Xiaomi 12S Ultra με την πιο εντυπωσιακή κάμερα στον κόσμο

Το “powerhouse” της Xiaomi αποκαλύπτεται
04 Ιουλίου 2022 16:34
Επίσημο το Xiaomi 12S Ultra με την πιο εντυπωσιακή κάμερα στον κόσμο

Η Xiaomi αποκάλυψε σήμερα το νέο flagship τηλέφωνό της. Ο λόγος γίνεται για το Xiaomi 12S Ultra, το οποίο έρχεται με αναβαθμισμένη κάμερα με τη βοήθεια της Leica και τον τελευταίας γενιάς Snapdragon 8+ Gen 1. Μάλιστα, η εταιρία ισχυρίζεται πως το τηλέφωνο έρχεται με την πιο εντυπωσιακή κάμερα από οποιοδήποτε άλλο smartphone στον κόσμο.

Η κεντρική κάμερα ανέρχεται στα 50,3 MP (23mm) και πρωτοπορεί με τον κορυφαίο αισθητήρα IMX989 της Sony, ο οποίος είναι 1 ίντσα. Ωστόσο όπως και με το Xperia Pro-I, δε μιλάμε για πραγματικό μέγεθος μίας ίντσας αλλά για “τύπο μίας ίντσας”, που αναφέρεται στη διάμετρο της υποδοχής της κάμερας, που απαιτείται για να προβάλει μία εικόνα που καλύπτει το μέγεθος του αισθητήρα.

Φυσικά, με τη βοήθεια και την τεχνογνωσία της Leica τόσο όσον αφορά τον σχεδιασμό οπτικών, όσο και στο λογισμικό της απεικόνισης. O φακός μπροστά από τον αισθητήρα της μίας ίντσας είναι 8P, ο οποίος μπορεί να μειώσει το flare, το ghosting και άλλα. Η Xiaomi φέρνει και δύο φωτογραφικά στιλ τα "Leica Authentic Look" και "Leica Vibrant Look". Το πρώτο στοχεύει σε μία πιο φυσική εικόνα, εστιάζοντας στην αντίθεση του φωτός και στις σκιάσεις, προσθέτοντας βάθος στις φωτογραφίες. Το δεύτερο αξιοποιεί την “έξυπνη φωτογραφία της Xiaomi” με την αισθητική της Leica - Leica Vivid, Leica Natural, Leica BW Natural και Leica BW High Contrast.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ένας ultrawide 12MP 13mm f/2.2 με δυνατότητα αυτόματος εστίασης, αλλά και macro λήψης, ενώ ο telephoto έρχεται με f/4.1 και αυτός στα 12MP. Από την πλευρά του βίντεο, το Xiaomi 12S Ultra υποστηρίζει εγγραφή Dolby Vision HDR.

Δείτε μερικά δείγματα μέσα από τις φωτογραφίες παρακάτω:

Η συσκευή έρχεται με μία 6,7 ιντσών E5 Super AMOLED οθόνη με ανάλυση 3200x1440, υποστηρίζει AdaptiveSync Pro και 120Hz στο ρυθμό ανανέωσης. Η μπαταρία του είναι 4,860mAh και υποστηρίζει 67W φόρτιση, 50W ασύρματη φόρτιση, καθώς και 10W reverse φόρτιση.

Όσον αφορά τη RAM, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 8GB ή 12 GB και 256GB ή 512GB στον αποθηκευτικό χώρο (UFS 3.1). O Snapdragon 8+ Gen 1 υπόσχεται 10% βελτίωση στην απόδοση των GPU και CPU και 30% στην απόδοση ισχύος σε σύγκριση με το 8 Gen 1.

Τέλος το Xiaomi 12S Ultra έρχεται με στερεοφωνικά ηχεία από την Harman Kardon, που υποστηρίζουν Dolby Atmos, ενώ έρχεται με το MIUI 13 βασισμένο στο Android 12. Φυσικά, είναι ανθεκτικό στο νερό και στη σκόνη (IP68).

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν θα έρθει εκτός Κίνας το Xiaomi 12S Ultra, αλλά εκεί κοστίζει περίπου €850 για την έκδοση των 8/256GB.