Ακινητοποιημένα αυτόνομα ταξί δημιούργησαν κυκλοφοριακό χάος (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τα προβλήματα του μέλλοντος
01 Ιουλίου 2022 10:12
Ακινητοποιημένα αυτόνομα ταξί δημιούργησαν κυκλοφοριακό χάος (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένας στόλος αυτόνομων ταξί της Cruise στο San Francisco ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί και τα ακινητοποιημένα οχήματα δημιούργησαν ένα κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της πόλης. Το πρόβλημα διήρκησε περίπου δύο ώρες, μέχρι οι υπάλληλοι της εταιρίας να φτάσουν στις τοποθεσίες και να οδηγήσουν οι ίδιοι τα ταξί.

Η Cruise έθεσε σε λειτουργία τα ρομποταξί την προηγούμενη εβδομάδα. Στο ταξί δεν επιβαίνει κάποιος οδηγός, περιορίζονται σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία μέσα στην πόλη και μπορούν να λειτουργούν μόνο από τις βραδινές ώρες έως τις πρώτες πρωινές. Η εταιρία απολογήθηκε για το συμβάν, χωρίς να προσφέρει όμως αναλυτική εξήγηση.

Είχαμε ένα θέμα νωρίτερα που έκανε τα οχήματά μας να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο. Παρόλο που το θέμα λύθηκε και δεν επηρεάστηκαν επιβάτες, ζητάμε συγγνώμη από οποιονδήποτε αναστατώσαμε.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια υποχρεώνει τις εταιρίες ρομποταξί να δηλώνουν κάθε σύγκρουση που περιλαμβάνει ζημιά ή τραυματισμό στο Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο με τη σειρά του δημοσιεύει τα στοιχεία. Έως τώρα έχουν γίνει 18 αναφορές για οχήματα της Cruise.