Το Google Hangouts κλείνει οριστικά

Και η μεταφορά των χρηστών ξεκίνησε
28 Ιουνίου 2022 23:54
Το Google Hangouts κλείνει οριστικά

Στις αρχές του έτους και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, η Google απέσυρε το Hangouts για τους επιχειρηματικούς χρήστες και τώρα ετοιμάζεται να βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων και για το ευρύ κοινό. Συγκεκριμένα, μέσα από μια ανακοίνωση στο επίσημο blog της, η εταιρία ανακοίνωσε πως έχει πλέον ξεκινήσει τη διαδικασία της σταδιακής μετάβασης των χρηστών του Google Hangouts στο Google Chat.

Έτσι, όσοι χρησιμοποιούν ακόμη τη mobile εφαρμογή του Hangouts θα αρχίσουν να βλέπουν ένα ειδικό μήνυμα, το οποίο θα τους προτρέπει να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το Google Chat. Από την άλλη, όσοι αξιοποιούν την ενσωμάτωση του Hangouts στην ιστοσελίδα του Gmail στον υπολογιστή τους θα αρχίσουν να βλέπουν ένα αντίστοιχο μήνυμα μέσα στον επόμενο μήνα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση οι χρήστες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία, η οποία θα κλείσει οριστικά το Νοέμβριο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως αν κάποιος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το Hangouts, η Google θα μεταφέρει αυτόματα τις υπάρχουσες συνομιλίες του στο Chat. Παράλληλα, η εταιρεία δίνει και την επιλογή να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Takeout, για να κατεβάσει ένα αντίγραφο των δεδομένων του, προτού η λειτουργία διακοπεί μόνιμα το Νοέμβριο.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μετάβαση, μπορείτε να βρείτε την αναλυτική ανάρτηση της Google πατώντας εδώ.

Tags: