Η AMD σάς προτείνει κάρτα γραφικών με νέο επίσημο εργαλείο – Περιλαμβάνει και Nvidia μοντέλα

Το οποίο περιλαμβάνει συγκριτικά σε 11 παιχνίδια
25 Ιουνίου 2022 21:05
Η AMD σάς προτείνει κάρτα γραφικών με νέο επίσημο εργαλείο – Περιλαμβάνει και Nvidia μοντέλα

Θέλοντας να βοηθήσει τους PC gamers που προσπαθούν να αποφασίσουν ποια κάρτα γραφικών να επιλέξουν για το νέο τους σύστημα ή για να αναβαθμίσουν τη σύνθεσή τους, η AMD μόλις έκανε διαθέσιμο το δικό της επίσημο συγκριτικό εργαλείο για GPUs και το αξιοσημείωτο είναι πως περιλαμβάνει και μοντέλα του ανταγωνισμού.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το GPU Comparison Tool της AMD φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της, με την εταιρία να αναφέρει πως έχει ως στόχο να επιτρέψει στους καταναλωτές να επιλέξουν την καλύτερη GPU για τις ατομικές τους ανάγκες. Το εργαλείο διαθέτει 11 διάσημα PC παιχνίδια, δείχνοντας στους ενδιαφερόμενους πως αποδίδουν διάφορες κάρτες γραφικών σε αυτά. Μάλιστα, προσφέρονται και επιλογές για την ανάλυση της οθόνης και για μερικές από τις ρυθμίσεις των παιχνιδιών, με το εργαλείο να επιστρέφει κάθε φορά τα αντίστοιχα benchmarks.

Στα αποτελέσματα συναντάμε μια μεγάλη επιλογή από AMD Radeon RX 6000 καρτών γραφικών καθώς και όλα τα μοντέλα της GeForce RTX 3000 σειράς της Nvidia από την RTX 3090 Ti μέχρι την RTX 3050, με την εταιρία να συμπεριλαμβάνει και benchmarks στα οποία υστερεί. Βέβαια, το εργαλείο είναι μάλλον κάπως επιλεκτικό, αφού για παράδειγμα τα περισσότερα από τα παιχνίδια που περιλαμβάνει είναι γνωστό πως αποδίδουν εξαιρετικά στις κάρτες της, όπως τα Tiny Tina's Wonderland και Forza Horizon 5, ενώ τα Assassin's Creed Valhalla, Deathloop και Resident Evil Village είναι παιχνίδια που είχαν AMD marketing. Παράλληλα, από τα benchmarks απουσιάζουν εντελώς οι Radeon RX 6500 XT και RX 6400, ακόμα και για eSports τίτλους σε 1080p ανάλυση.

Φυσικά, αυτό είναι κάτι μάλλον αναμενόμενο, ενώ το εργαλείο έρχεται και με αρκετά νομικά disclaimers, με την AMD να αναφέρει χαρακτηριστικά πως δημιουργήθηκε "μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς" και ότι "μπορεί να περιέχει τεχνικές ανακρίβειες, παραλείψεις και τυπογραφικά λάθη, τα οποία η AMD δεν έχει καμία υποχρέωση να ενημερώσει ή να διορθώσει."

Σε περίπτωση που θέλετε να ρίξετε μια ματιά, μπορείτε να πειραματιστείτε με το εργαλείο της AMD πατώντας εδώ.