Η εφαρμογή της IKEA διαγράφει πλέον τα παλιά σας έπιπλα και τα αντικαθιστά ψηφιακά

Διαθέσιμη για αρχή στα iPhone
23 Ιουνίου 2022 09:52
Η εφαρμογή της IKEA διαγράφει πλέον τα παλιά σας έπιπλα και τα αντικαθιστά ψηφιακά

Η IKEA μόλις έκανε διαθέσιμη τη νέα της ψηφιακή εμπειρία σχεδιασμού, η οποία αξιοποιώντας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης αφαιρεί τα παλιά έπιπλα που έχετε στο σπίτι σας, δείχνοντας σας πώς θα μπορούσε να είναι ο χώρος με νέα, φυσικά από τον κατάλογο των προϊόντων της.

Ο λόγος γίνεται για το IKEA Kreativ, το οποίο είναι διαθέσιμο μέσα από την επίσημη εφαρμογή της εταιρίας. Χρησιμοποιώντας το Scene Scanner του, μπορείτε να ψηφιοποιήσετε ένα χώρο του σπιτιού σας και στη συνέχεια να διαγράψετε τα έπιπλα που δε σας αρέσουν, αντικαθιστώντας τα με άλλα. Βέβαια, παρόλο που η εμπειρία εκμεταλλεύεται τις τελευταίες εξελίξεις του spatial computing, machine learning και 3D mixed reality, δε θα σας αφήνει να παραλείψετε την κουραστική διαδικασία της μέτρησης διαστάσεων πριν την τελική αγορά κάποιου επίπλου, για να βεβαιωθείτε ότι όντως χωράει. Ωστόσο, είναι σίγουρα ένας ωραίος τρόπος να δείτε εάν το συνολικό design και τα χρώματα ενός αντικειμένου που σκέφτεστε να αγοράσετε ταιριάζουν με το περιβάλλον σας.

Να σημειωθεί πως η τεχνολογία παράγει 2D εικόνες και δε σας αφήνει να κινηθείτε μέσα στον ψηφιακό χώρο όπως το παλιότερο Place app της IKEA, αλλά τα αποτελέσματα είναι πλέον υψηλότερης ακρίβειας.

Το Kreativ περιλαμβάνει επί του παρόντος «χιλιάδες» είδη επίπλων, χαλιών, αξεσουάρ και ειδών διακόσμησης τοίχων. Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου Kelly Gardiner, υπάρχουν σχέδια μελλοντικά να προστεθούν ακόμη περισσότερες κατηγορίες προϊόντων, όπως έπιπλα οροφής και υφάσματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ώρα το χαρακτηριστικό υπάρχει μόνο στην έκδοση του IKEA app για iPhone, ωστόσο μελλοντικά θα καταφθάσει και στο Android.