Κι όμως υπάρχουν ακόμα πολλές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Internet Explorer

Όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα
17 Ιουνίου 2022 22:04
Κι όμως υπάρχουν ακόμα πολλές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Internet Explorer

Όπως σας ενημερώσαμε, σχεδόν 27 χρόνια μετά, ο Internet Explorer μας αποχαιρέτησε και επίσημα, αφού η υποστήριξή του σταμάτησε στις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, παρόλο που η Microsoft είχε προειδοποιήσει εδώ και πολλούς μήνες, πολλές επιχειρήσεις φαίνεται πως εξακολουθούσαν να αγνοούν το επερχόμενο «φινάλε» και συνέχιζαν να τον χρησιμοποιούν.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με το ιαπωνικό μέσο Nikkei, παρά πολλές επιχειρήσεις της χώρας διατηρούσαν ιστοσελίδες που ήταν συμβατές μόνο με τον Internet Explorer. Αναλυτικότερα, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο από την Keyman's Net αποκάλυψε ότι ένας μεγάλος αριθμός οργανισμών στην Ιαπωνία βασίζεται στον Internet Explorer, με το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 49% των ερωτηθέντων να απαντά ότι εξακολουθεί χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της παρουσίας των εργαζομένων, τη διευθέτηση δαπανών και άλλα εσωτερικά εργαλεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν υπάρχει άλλη ενναλακτική επιλογή πέρα από τη χρήση του Internet Explorer, λόγω των συστημάτων των πελατών που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση παραγγελιών. Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως πάνω από το 20% αυτών των ερωτηθέντων δε γνώριζε ή δεν είχε κάποιο πλάνο για το πώς να μεταβεί σε άλλα προγράμματα περιήγησης μετά την απόσυρση του Internet Explorer.

Μάλιστα, το ζήτημα εκτείνεται πέρα από τις εταιρείες και στις κυβερνητικές υπηρεσίες, οι οποίες σημειώνεται ότι είναι ιδιαίτερα αργές για τέτοιες αλλαγές. Για παράδειγμα, οι ειδοποιήσεις που σχετίζονται με τις διαδικτυακές εφαρμογές της Συνταξιοδοτικής Υπηρεσίας της χώρας πρέπει να προβάλλονται με την IE λειτουργία συμβατότητας του Edge! Ναι μεν αυτή θα υποστηρίζεται τουλάχιστον έως το 2029, αλλά ας ελπίσουμε πως μέχρι τότε οι μη-συμβατές σελίδες θα έχουν ενημερωθεί.

Φυσικά, μπορεί η έρευνα να αφορά την Ιαπωνία, αλλά δε χωρά αμφιβολία πως υπάρχουν αμέτρητες ακόμη ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που παραμένουν μη-ενημερωμένες ακόμα και τώρα που η υποστήριξη για τον Internet Explorer σταμάτησε και επίσημα.