Οι εργαζόμενοι της SpaceX κατακρίνουν την ντροπιαστική συμπεριφορά του Elon Musk

Με ανοιχτή επιστολή προς τη διοίκηση
17 Ιουνίου 2022 10:32
Οι εργαζόμενοι της SpaceX κατακρίνουν την ντροπιαστική συμπεριφορά του Elon Musk

Με μία ανοιχτή επιστολή προς τα στελέχη της εταιρίας, 2.600 εργαζόμενοι της SpaceX που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, διαμαρτύρονται για την πρόσφατη συμπεριφορά του Elon Musk, η οποία θεωρούν πως ντροπιάζει την εταιρία και ζητούν από τον CEO να αλλάξει τροπάριο.

Η συμπεριφορά του Elon στο δημόσιο χώρο είναι μία συχνή πηγή αναστάτωσης και ντροπής για εμάς, ειδικότερα τις τελευταίες εβδομάδες. Ως CEO και εξέχων αντιπρόσωπος, ο Elon είναι το πρόσωπο της SpaceX – κάθε tweet που στέλνει είναι μία de facto δημόσια δήλωση από την εταιρία. Είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε στις ομάδες μας και στα πιθανά υποψήφια ταλέντα πως τα μηνύματά του δεν αντιπροσωπεύουν τη δουλειά μας, την αποστολή μας ή τις αξίες μας.

Η επιστολή συντάχθηκε από υπαλλήλους “σε όλο το φάσμα φύλων, εθνικότητας, θέσης και τεχνικών ρόλων”, ενώ οι υπάλληλοι που ανάρτησαν την επιστολή δεν ανταποκρίθηκαν σε εκκλήσεις μέσων για περαιτέρω σχολιασμό.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την ηγεσία της SpaceX να αποκηρύξει την “επικίνδυνη συμπεριφορά του Elon στο Twitter”, να καταδικάσει άλλα στελέχη με παρόμοια συμπεριφορά και να ξεκαθαρίσει “τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν με τις πολιτικές μηδενικής ανοχής και να τις εφαρμόσουν”.