Η Ferrari δεν μπορεί να μείνει πίσω στην ηλεκτρική εποχή

Το φιλόδοξο σχέδιο της
17 Ιουνίου 2022 10:06
Η Ferrari δεν μπορεί να μείνει πίσω στην ηλεκτρική εποχή

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ferrari που ανακοινώθηκε στους μετόχους της, περιλαμβάνει μία γρήγορη μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως το 60% των οχημάτων που παράγει θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά μέχρι το 2026. Τελικός στόχος είναι να πετύχει ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2030.

Η Ferrari διαθέτει ήδη τέσσερις υβριδικές σειρές μοντέλων και το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα αναμένεται το 2025. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως η εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς της εταιρίας και θα συνεχίσει.

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα σχεδιάζονται και θα κατασκευάζονται στο Maranello για να διασφαλιστεί “η μοναδική εμπειρία οδήγησης που προέρχεται από το αγωνιστικό κομμάτι της”. Στο Maranello θα κατασκευάζονται και οι μπαταρίες σε ένα ειδικό κτίριο.

Η Ferrari ανακοίνωσε επίσης πως θα περιορίσει την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης στα επίπεδα 2 και 2+, προσφέροντας απλά συνδεσιμότητα η οποία θα ενισχύσει την αίσθηση ιδιοκτησίας και σχέσης με τον πελάτη.