Και το Spotify πατάει φρένο στις προσλήψεις νέου προσωπικού

Καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία
16 Ιουνίου 2022 15:16
Και το Spotify πατάει φρένο στις προσλήψεις νέου προσωπικού

Τον τελευταίο καιρό έχουμε ακούσει για πάγωμα προσλήψεων στο Meta/Facebook, για μείωση προσωπικού στην Tesla, απολύσεις στο Netflix λόγω οικονομικών προβλημάτων και για χιλιάδες απολύσεις στην Coinbase. Τώρα, στη λίστα των τεχνολογικών κολοσσών που πατάνε φρένο έρχεται να προστεθεί και το Spotify.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα που έλαβε το Bloomberg, ο streaming γίγαντας σκοπεύει να μειώσει τις νέες προσλήψεις κατά 25% καθώς αυξάνονται φόβοι για κάποια επερχόμενη οικονομική ύφεση. Για την ώρα δε γνωρίζουμε ποια τμήματα της επιχείρηση θα επηρεαστούν από αυτή την απόφαση.

Βέβαια, το Spotify δε θέλει να πανικοβάλει τους επενδυτές και έτσι στο πλαίσιο της παρουσίασής του την προηγούμενη εβδομάδα, ο CEO Daniel Ek στάθηκε στην ανάπτυξη της εταιρείας όχι μόνο στους συνδρομητές, αλλά και σε κλάδους πέρα από τη μουσική, όπως το podcasting και, σύντομα, τα audiobooks. Βέβαια, ο οικονομικός διευθυντής Paul Vogel άφησε να εννοηθεί ότι το προσωπικό του Spotify υπάρχει ένα ενδεχόμενο να επηρεαστεί από τις μελλοντικές οικονομικές συνθήκες, δηλώνοντας:

Αναγνωρίζουμε ξεκάθαρα την αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την παγκόσμια οικονομία. Και ενώ δεν έχουμε δει ακόμη κάποιο ουσιώδες αντίκτυπο στην επιχείρησή μας, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και αξιολογούμε την αύξηση του προσωπικού μας στο άμεσο μέλλον.

Για την ιστορία, το 2021 το Spotify απασχολούσε πάνω από 6600 υπαλλήλους.

Tags: