Ο Bill Gates κατακεραυνώνει τα NFTs – «Βασίζονται στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου»

Νέες δηλώσεις από τον δισεκατομμυριούχο
15 Ιουνίου 2022 16:03
Ο Bill Gates κατακεραυνώνει τα NFTs – «Βασίζονται στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου»

Όπως φαίνεται, ο πασίγνωστος ιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Bill Gates, δε συμπαθεί ιδιαίτερα τα NFTs. Συγκεκριμένα, τόνισε πως βασίζονται 100% στην θεωρία του «μεγαλύτερου ανόητου».

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για ένα οικονομικό concept, το οποίο προτείνει ότι μερικές φορές κάποιος μπορεί να κερδίσει χρήματα μέσω της αγοράς υπερτιμημένων περιουσιακών στοιχείων, αν αυτά μπορούν αργότερα να μεταπωληθούν σε ακόμη υψηλότερη τιμή.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Gates, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση που αφορούσε την κλιματική αλλαγή. Εκεί παραχώρησε μια συνέντευξη στο TechCrunch, στο πλαίσιο της οποίας τόνισε ότι προτιμά να επενδύει σε περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να παράγουν απτά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα αγροκτήματα ή εργοστάσια ή μια εταιρεία που παράγει προϊόντα. Μάλιστα, για άλλη μια φορά ο Gates επισήμανε πως δεν έχει κανένα κρυπτονόμισμα ή NFT, τονίζοντας:

Δεν εμπλέκομαι σε αυτά. Δεν είμαι long ή short σε κανένα από αυτά τα πράγματα.

Μάλιστα, ο Gates άφησε να εννοηθεί πως υποπτεύεται ότι όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί ως τρόποι να αποφεύγεται η φορολόγηση και οι κανόνες της κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

Προφανώς, οι ακριβές ψηφιακές εικόνες πιθήκων θα βελτιώσουν πάρα πολύ τον κόσμο…

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και σε βίντεο μορφή το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής του.

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Bill Gates εκφράζει δημόσια την αντιπάθειά του για τα κρυπτονομίσματα. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τις άλλες πρόσφατες δηλώσεις του από τον Μάιο, όταν εξήγησε στο πλαίσιο ενός Q&A πως τα κρυπτονομίσματα δεν προσθέτουν κάτι στην κοινωνία.

Tags: