Οι ακραίες συνθήκες στην αγορά των crypto τα οδήγησαν σε νέα πτώση

Κάτω από το $1 τρις η κεφαλαιοποίηση
14 Ιουνίου 2022 09:32
Οι ακραίες συνθήκες στην αγορά των crypto τα οδήγησαν σε νέα πτώση

Την Κυριακή μία από τις μεγαλύτερες αγορές δανεισμού crypto, το Celcius Network, ανακοίνωσε μία παύση στις μεταφορές και τις αναλήψεις κρυπτονομισμάτων λόγω “ακραίων συνθηκών στην αγορά”. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία αλυσίδα πτώσης σε όλα τα κρυπτονομίσματα. Συγκεκριμένα, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto έπεσε κάτω από το $1 τρισεκατομμύριο για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2021, τη στιγμή που τον περασμένο Νοέμβριο είχε φτάσει ακόμα και τα $3 τρις.

Το Bitcoin σημείωσε πτώση 12% μέσα σε 24 ώρες, φτάνοντας ακόμα και τα $21.000, πτώση που συνεχίζεται για 12 σερί εβδομάδες από τα $49.000 του Μαρτίου. Το Ethereum σημείωσε 14% πτώση.

Οι πορεία των crypto επηρεάζει και το mining, αφού ορισμένα παλαιότερα συστήματα δεν είναι πλέον κερδοφόρα με τις τωρινές τιμές ηλεκτρισμού και αναμένεται να κλείσουν. Το νεότερης γενιάς hardware συνεχίζει να αποφέρει κέρδη παρά την πτώση των crypto, ενώ αναλυτές θεωρούν πως αν η τιμή του Bitcoin παραμείνει κάτω από τα $25.000, θα μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρισμού του δικτύου κάτω από τα 120 TWh το χρόνο.

Σήμερα το πρωί το Bitcoin βρίσκεται στα $21.546.